Foto’s maken met de iPhone 8 plus

foto's maken met de iPhone

Foto’s maken met de iPhone 8 plus

Hi allemaal! Kunnen jullie mijn blog van vorig jaar nog herinneren? Ik schreef toen een artikel over dat ik aan het twijfelen was tussen een nieuwe telefoon of een SIM only abonnement. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en heb ik eind september een nieuwe telefoon aangeschaft. Ook vertel ik waarom foto’s maken met de iPhone een goed idee is!

fotos maken met de iPhone

Iphone 8 Plus

Ik heb gekozen voor de iPhone 8 plus. Graag wilde ik beter foto’s maken met mijn telefoon zodat ik niet iedere keer mijn camera hoef mee te sleuren. Ook ben ik voor een SIM Only abonnement gegaan en heb ik het toestel los gekocht. Dit scheelt maandelijks een hoop geld en omdat er nieuwe modellen van de iPhone waren uitgebracht was de iPhone 8 plus een stuk goedkoper nu, fijn!

foto's maken met de iPhone

Camera van de Iphone 8 plus

Ook is de iPhone 8 plus een stuk groter dan mijn oude 6S, wat ik zelf veel prettiger vind! De voornaamste reden dat ik voor de 8 plus heb gekozen is de goede camera. Je kunt geweldige foto’s maken met de iPhone 8 plus! Wist je dat al mijn New York foto’s met deze telefoon zijn gemaakt?

fotos maken met de iPhone

Portretstand

Dankzij de portretstand op de 8 plus krijg je een heel mooi bokeh effect.
Dit is hetzelfde effect wat ik kan creëeren met mijn geliefde 50mm lens, die ik gebruik op mijn spiegelreflexcamera. De portretfunctie van de iPhone 8 plus werkt ook met HDR. Hiermee kun je bepaalde delen van de foto extra uitlichten. Wel moet je 2,5 meter afstand van het object nemen, wil je een mooi bokeh effect zoals hierboven krijgen.

Scherpstellen doe je door op het object wat je scherp wilt hebben te klikken. Zo weet je zeker dat je een mooie, scherpe foto maakt!

foto's maken met de iPhone

Naast de portret stand, is de normale camera van de 8 plus ook stukken beter. Ik kan er ontzettend scherpe foto’s mee maken. Wel heb je goed daglicht nodig. Tijdens een grauwe, regenachtige dag zijn de foto’s minder scherp. Ook hebben de foto’s dan meer ruis, wat normaal is als je minder daglicht hebt.

De selfie stand is ook erg mooi en heeft een flits. Hierdoor zijn je selfies beter en scherper dan ooit!

Ik zag dat de iPhone 8 plus nu verkrijgbaar is vanaf €799,-. Ook nog flink wat geld maar een stuk goedkoper i.v.m. de nieuwste modellen.

Voor alle iPhone gebruikers onder ons: gebruik jij je iPhone om te fotograferen?

5 Reacties

 1. 17 januari 2019 / 06:38

  Ik ben dol op de portretfunctie! Prachtige foto’s kun je ermee maken. Mijn camera gebruik ik haast niet meer.

 2. 17 januari 2019 / 12:00

  Oh goed dat ik dit lees! Ik dacht namelijk na het zien van je NY foto’s ik moet mijn camera vaker gebruiken! Maar dat is dus niet nodig zie ik, want ik heb ook een iPhone 8 plus 🙂

 3. 18 januari 2019 / 00:37

  Mijn abonnement is verlopen maar ik heb geen andere mobiel aangeschaft. Ik doe het nog met mijn oude Samsung edge 7. Ik maakte voorheen foto’s met mijn mobiel, maar ben toch weer overgestapt op mijn spiegelreflex.

 4. 22 januari 2019 / 19:26

  Je maakt inderdaad mooie foto’s, leuk dat je dat met de iPhone 8 doet! Zelf heb ik de 7+ en ben dol op de portretfoto functie. Vooral bij de huisdieren is ook leuk, maar ook m’n kleine neefje is vaak slachtoffer van de fotoshoots haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: