Fijne woonaccessoires en meubels


Laatst liet ik jullie in dit artikel al wat fijne woon inspiratie zien. Voor degene die mijn blog pas volgen: ik ben al een hele poos samen op zoek met mijn vriend naar een koophuis. Ik heb al zoveel inspiratie opgedaan, en kan ons nieuwe huis in mijn hoofd al helemaal inrichten. Afgelopen week hebben we weer twee woningen bezichtigd en volgende week staat er nog ééntje op de planning. Het huis wat we afgelopen zaterdag hebben gezien was echt heel mooi. Ruime woonkamer, veel licht, genoeg ruimte. Maar er is een maar…het huis heeft op de eerste verdieping namelijk maar twee slaapkamers. En dat is toch wel te weinig. Ik wil dolgraag een eigen kantoortje waar ik mijn foto apparatuur, make-up stash kwijt kan. En waar ik mijn eigen plekje heb om lekker te bloggen en video’s op te nemen. Omdat ik er op dit moment zoveel mee bezig ben, wil ik ook graag met jullie delen wat ik dan in mijn hoofd heb. Hoe ik ons nieuwe huis graag zou willen inrichten en wat voor meubels ik prachtig vind.

We hebben natuurlijk al veel meubels, maar zijn niet van plan om alles mee te nemen naar een nieuwe woning. Ik ben lekker op zoek gegaan naar wat leuke woon webshops, waar ik wat fijne meubels en woonaccessoires heb uitgepikt. Kijken jullie lekker mee? Ik ben ook heel benieuwd wat jullie van deze woonstijl vinden!

1) + 7) Industriële lampen zijn gewoon tof. Ze geven een bepaalde uitstraling aan je woonkamer waar ik wel van hou. Zo zou de staande lamp erg mooi staan naast de bank, en de hanglampen zie ik het liefst boven de eettafel hangen. Maar dan wel twee stuks! De hanglamp komt van Ikea, en de staande lamp kwam ik tegen op de website Welke.

2) Licht is belangrijk in huis, en zorgt ook voor de benodigde sfeer. Deze cotton ball lights heb ik al een hele poos op het oog. Het is een slinger waar 20 katoenen balletjes aanhangen met een lichtje erin. Erg leuk om aan een wandrek te hangen, op het dressoir, of aan een grote spiegel in de slaapkamer bijvoorbeeld! De cotton ball lights kwam ik tegen op de webshop van Modemusthaves.

3) + 5) Tafeltjes en kleine krukjes staan in iedere woonkamer wel leuk. Je kunt het gebruiken om kaarsen op weg te zetten of leuke vaasjes met bloemen erin. Wit in combinatie met hout is mijn favoriet. Deze leuke krukjes komen van Tierelantijn.

4) In mijn vorige artikel vertelde ik al over een steigerhouten eettafel en Eames look-a-like stoelen. Aan de ene kant van de tafel zou ik graag Eames look-a-like stoelen willen hebben, en aan de andere kant een steigerhouten bankje. Deze bankjes vind je heel veel op marktplaats, of misschien weet je wel iemand die ze zelf kan maken. Nog leuker!

6) Mooie en fijne quotes voor aan de muur met leuke teksten. Ik ben er al genoeg tegen gekomen op het internet. Ik heb er nu ook al een paar in ons appartement staan. Deze quote vind je ook op de website van Tierelantijn.

Wat betreft banken heb je ook enorm veel keuze. De ene kiest voor een leren bank, en de ander heeft liever een gestoffeerde bank. Een lederen bank is handig, en makkelijk schoon te maken. Zeker met kinderen is een leren bank makkelijk. Vlekken uit een stoffen bank krijgen is namelijk een stuk lastiger. Met een leren bank is het weer meer uitkijken geblazen met spijkerbroeken, knopen en ritsen. Ik zelf hou meer van een stoffen bank. Ik vind het mooier staan bij mijn meubels. Bij een hele strakke inrichting zou ik waarschijnlijk wel weer eerder kiezen voor een leren bankstel. Wij hebben nu een grijze gemêleerde hoekbank, waar ik nog steeds gek op ben! Maar een hele lichtgrijze en brede gestoffeerde bank die ik recent heb gezien bij Otto vind ik toch ook wel erg mooi!

Wat is jullie stijl wat betreft inrichting en woon accessoires? En houden jullie juist van kleur of van wit/hout/grijs tinten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: