FA Vitamin & Power Douchegel

fadouchegel1

FA Vitamin & Power Douchegel

FA is een drogisterij merk waar ik nog nooit eerder producten van heb uitgeprobeerd. Geen idee waarom niet, want het is gewoon een prima betaalbaar merk met mooie producten en een ruime keus. Laatst kreeg ik twee douchegels van FA toegestuurd om uit te testen. Hoog tijd om eens kennis te maken met deze heerlijke douchegels.

fadouchegel3
De verpakkingen van de FA Vitamin & Power douchegels zien er mooi, kleurrijk en opvallend uit. De flacon heeft een mooie smalle vorm met een klikdop. Dit werkt voor onder de douche erg handig. Ik heb de douchegels in de geuren Guava en Pink Grapefruit. Beide twee hele frisse en zoete geuren om mee wakker te worden onder de douche. De douchegels bevatten Vitamine E die de huid intensief verzorgen. Pink Grapefruit is mijn favoriet. Ik ben dol op hele zoete geuren! Wil je liever een iets minder zoete geur? Dan is Guava erg lekker! De Vitamin & Power douchegels hebben beide een inhoud van 250ml.

fadouchegel7

fadouchegel9
Ik ben erg benieuwd naar de ingrediënten. Wat me opvalt is dat het lijstje vrij kort is. Er zit SLS in de douchegel, wat ik ook wel verwacht had. Vandaar dat ze ook flink schuimen onder de douche. Verder zie ik maar weinig verzorgende ingrediënten op de lijst staan. Jammer! Wel zit er niacinamide in de douchegel. Dit ingrediënt versterkt de huidbarrière en kalmeert de huid. Pluspunt dat dit ingrediënt erin zit. Alleen spoel je het natuurlijk wel weer vrij snel van de huid af.

fadouchegel3

fadouchegel5
In de Guava douchegel zitten vrijwel de zelfde ingrediënten. Het enige verschil is natuurlijk de geur. Aan deze douchegel is ook limoen en citroen aan toegevoegd. Dit geeft een verfrissend effect, waar je lekker wakker van wordt en energie van krijgt. Ondanks dat het een simpele douchegel is, had ik er toch graag wat meer verzorgende oliën erin gezien.

fadouchegel6
Als je de dop open klikt zie je een ronde, vrij grote opening. Als je in de fles knijpt komt de douchegel eruit. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor je hele lichaam. De douchegel schuimt namelijk meer dan genoeg onder de douche!

fadouchegel14
De douchegels  aangebracht op mijn hand. Ze hebben beide de kleur van de fles. Leuk! Wanneer de douchegel in aanraking komt met water begint het product te schuimen op de huid. Ik vind schuim onder de douche altijd erg lekker, maar jammer genoeg voelt mijn huid na afloop toch wat droog aan. Zo ook bij de FA Vitamin & Power douchegels. Mijn huid heeft na het douchen dus zeker wat verzorging nodig.

fadouchegel13

Conclusie

Ik vind de FA Vitamin & Power douchegels twee fijne producten om onder de douche te gebruiken. Ik word er ook echt lekker wakker van ‘s ochtends onder de douche. De geuren zijn beide lekker zoet en fris. De douchegels doen wat ze moeten doen, en dat is je huid reinigen onder de douche. Heel basic, zonder al teveel poespas. Toch had ik er liever wat meer verzorgende oliën in gezien, die mijn huid lekker zacht aan laten voelen. Mijn huid voelt na gebruik wel wat droog aan, en het aanbrengen van een body moisturizer is dan ook een must!

Welke douchegel gebruiken jullie graag onder de douche?

 

De FA Vitamin & Power douchegels zijn verkrijgbaar bij de drogisterijen en online bij Drogistplein. Op Drogistplein zijn de douchegels ook nog eens met 50% afgeprijsd en betaal je voor een fles van 250ml nu €1,65.


Deze review bevat producten die door een bedrijf of merk zijn opgestuurd.

liefsmarloes

 

lank

21 Reacties

 1. 13 september 2014 / 06:56

  Ik weet nooit zo goed wat ik van FA douchegels moet denken, maar deze lijken me an sich prima!

 2. 13 september 2014 / 07:48

  Ze zien er leuk uit en hebben een mooi prijsje! 🙂

 3. 13 september 2014 / 08:31

  Ik koop eigenlijk ook nooit douchegels van dit merk, kies op de een op andere manier meestal voor wat luxere douchegels van TBS of Rituals. Maar deze klinken toch ook best fijn, volgens mij ook de moeite waard om een keertje te proberen.

 4. 13 september 2014 / 08:36

  Heerlijke producten lijken mij dit! Heb ze nog nooit gevonden bij drogisterijen jammer genoeg

 5. 13 september 2014 / 08:49

  Jammer van de ingrediënten, maar daar vind ik het ook wel een standaard douchegel met een lekker geurtje voor. Ik vond de flessen van Fa vroeger zo leuk omdat ze op de dop dan een gekleurd topje hebben. Daar kon ik me vroeger echt over verbazen. haha!

 6. 13 september 2014 / 08:51

  Doucegels van Fa vind ik altijd wel lekker ruiken! Fijne review

 7. 13 september 2014 / 08:59

  Ze lijken me lekker fris! Ik gebruik eigenlijk nooit FA, nu heb ik er een van Philosophy maar normaal vaak dove of sanex.

 8. 13 september 2014 / 09:19

  Ik gebruikte vroeger toen ik nog thuis woonde altijd douchegels van Fa. Ze zijn vaak wel heerlijk fris, ik vond ze best prettig.

 9. 13 september 2014 / 09:46

  Wij hebben soms FA douchegels, ik vind ze altijd heel erg lekker, Deze klinken ook goed!

 10. 13 september 2014 / 09:52

  Ik gebruik vaak fa onder de douche, ze ruiken meestal enorm lekker!

 11. 13 september 2014 / 10:16

  Toevallig heb ik vorige week ook een review geschreven over een Vitamin & Power douchegel van Fa. De rode variant: Vitamin C + Pink Grapefruit. Inderdaad, een heerlijke geur! Helaas niet zo verzorgend. Ik ben nu ook wel nieuwsgierig naar de andere variant.

 12. 13 september 2014 / 11:36

  Het zijn prima douchegels. Maar toch hebben we hier thuis zelden een product van FA in huis.
  En wat de ingrediënten betreft, ik had het niet beter verwacht haha!

 13. 13 september 2014 / 12:07

  Deze twee van Fa heb ik nog niet geprobeerd, wel andere.
  Het liefst gebruik ik onder de douche Zen White Lotus van Therme, daar ben ik op dit moment helemaal dol op.
  Groetjes Irene.

 14. 13 september 2014 / 12:21

  FA heb ik vroeger vaak gebruikt, maar tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Jammer, want ze zien er goed uit!

 15. 13 september 2014 / 13:52

  Aah deze klinken echt heel fijn, lekker zoet en fris! Wat een vrolijke verpakkingen voor onder de douche, ik word er spontaan blij van 😀 Echt fijne toppers!

 16. 13 september 2014 / 15:28

  FA is een beetje een merk dat je vergeet tussen andere merken zoals Dove en Nivea. Ik heb de andere versie met Honeymelon gehad en die vond ik super lekker ruiken! Maar qua verzorgende ingrediënten valt het inderdaad wat tegen.

 17. 13 september 2014 / 19:19

  Op het moment gebruik ik er 1 van treacle moon of Rituals… Deze zien er wel mooi uit. Kleurrijke verpakking!

 18. 13 september 2014 / 21:54

  De geuren lijken me zeker lekker! Ik hou wel van frisse geuren voor in de ochtend, dat heb ik dan echt even nodig haha!

 19. 14 september 2014 / 10:06

  De geuren lijken mij fijn, wel jammer dat je nog moet verzorgen achteraf 🙂 zou leuker zijn moest dat niet meer moeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: