Ergonomisch werken achter een laptop

Ergonomisch werken achter een laptop

Ergonomisch werken achter een laptop

Tegenwoordig leven we in een tijd waarin we veel tijd doorbrengen achter de computer. We hebben het nodig voor ons werk maar ook privé gebruiken we regelmatig een computer of laptop. Zonder speciale hulpmiddelen kan er met een laptop alleen maar in een ongezonde werkhouding worden gewerkt. Dit komt omdat het scherm aan het toetsenbord vastzit. Hierdoor moet je je nek voorover buigen om op het beeldscherm te kijken. Gelukkig heb je hier hele handige hulpmiddelen voor om toch in een gezonde werkhouding te kunnen werken. Ben je benieuwd? Lees dan snel even verder!

Ergonomisch werken achter een laptop

Met een laptop standaard kun je de hoogte van je laptop verhogen zodat het op ooghoogte komt, voor een betere houding en beter zicht. Dit werkt echt zoveel fijner dan wanneer de laptop op tafel staat. Je merkt gelijk dat je niet meer naar beneden hoeft te kijken maar gewoon op ooghoogte naar het scherm kunt kijken. Echt top! Hier zijn je nek en rug heel erg blij mee! 

Ik heb voor een aluminium standaard gekozen in dezelfde zilveren kleur als mijn laptop. Ook is een los toetsenbord een must als je met een laptop standaard gaat werken. Hierdoor kun je gewoon typen terwijl de laptop op het standaard staat. Het toetsenbord is lekker dun en heeft een mooi design wat uitstekend past bij mijn Macbook en het laptop standaard. Het toetsenbord sluit je aan via een USB aansluiting, waardoor je er gelijk mee kunt werken. 

Ergonomisch werken achter een laptop

Naast het toetsenbord en de laptop standaard heb ik ook nog een draadloze muis besteld. Die is helaas nog niet binnen maar dan ben ik helemaal ergo-proof!

Verder is het ook belangrijk om niet langer dan twee uur achter de laptop te zitten. Probeer na twee uur even iets anders te doen zoals een kleine wandeling maken of wat rek- en strekoefeningen. Zo voorkom je dat de spieren in je nek en rug niet vast komen te zitten. 

Ergonomisch werken achter een laptop

Ook rechtop zitten is super belangrijk. Zorg dat je niet onderuitgezakt in de stoel gaat zitten maar dat je onderrug goed ondersteund wordt en je een mooie rechte rug hebt. Een verstelbare bureaustoel is hiervoor ideaal! Let er ook op dat je knieën in een hoek van 90 graden staan en je voeten ontspannen op de grond rusten. 

Ik heb mijn laptop standaard en toetsenbord gekocht in de webshop bij hoesjesdirect. Het laptop standaard kost €44,95 en het toetsenbord €49,95. In de webshop verkopen ze o.a. accessoires voor je laptop om ergonomisch te werken, kabels en laders, gadgets en hoesjes voor de nieuwste smartphones zoals Iphone XS hoesjes.

Heb jij al hulpmiddelen aangeschaft om ergonomisch te kunnen werken? 


4 Reacties

  1. 6 december 2018 / 13:24

    Ik merk aan mijn lichaam dat ik hier eigenlijk ook meer op moet letten. Ik zit ook veel met mijn laptop aan de eettafel en op een gegeven moment gaat mijn rug echt zeer doen. Super handig ziet dit eruit.

  2. 6 december 2018 / 17:27

    nah dat zocht ik serieus nogsteeds. Ik krijg zon last van mijn schouders en nek als ik een dagje heb doorgewerkt! Thanks voor de tip!

  3. 8 december 2018 / 10:20

    Ik heb nog steeds een macbook en een iMac en achter mijn iMac zit ik echt het meest, maar als je alleen een laptop heb dan is dit wel een uitkomst inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: