Een nieuwe telefoon of toch maar SIM only


Een nieuwe telefoon of toch maar SIM only

Je abonnement loopt na twee jaar af en je mag eindelijk een nieuwe telefoon uitzoeken. Een paar jaar geleden stond ik nog te springen als het abonnement van mijn telefoon afliep. Ik wilde namelijk altijd de ‘nieuwste’ Iphone hebben. Nu denk ik daar toch een beetje anders over. Wanneer je kiest voor het nieuwste model van jouw favoriete smartphone met abonnement betaal je al snel rond de €50-€60 per maand. Dat is aardig wat geld! Dit hoef je natuurlijk helemaal niet te doen. Lees snel even verder waarom niet!

Normaal gesproken doe je zo’n twee jaar met een smartphone. Als jij na twee jaar zoiets hebt van: hee, mijn smartphone werkt eigenlijk nog prima, ik kan er gerust nog een poos mee doen. Dan moet je dat misschien ook overwegen om lekker te doen! Je bespaart er namelijk een hoop euro’s mee.

Als jij zuinig omgaat met je smartphone en hem niet regelmatig laat vallen, goed beschermd met een hoesje en glasplaat, kun je er zeker een jaar of 4-5 mee doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een telefoon na verloop van tijd wat langzamer wordt en dat de batterij sneller leegloopt. Je kunt er gelukkig altijd een nieuwe batterij in laten plaatsen. Met een paar tientjes ben je klaar!

BKR registratie

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig voor een SIM only abonnement. Daar heeft de BKR- registratie die je tegenwoordig krijgt ook aan meegeholpen natuurlijk. Bij abonnementen waarbij een mobiele telefoon verstrekt wordt boven 250 euro, wordt er sinds vorig jaar een BKR-registratie gemaakt. De registratie geldt overigens alleen voor de afbetaling van de mobiele telefoon. De BKR-registratie kan gevolgen hebben op de hoogte van de lening die je aangaat bij het kopen van een huis. Niet erg prettig dus!Abonnement met korting

Ik mag zelf al bijna drie maanden mijn abonnement bij Vodafone verlengen. Dat heb ik alleen nog niet gedaan omdat ik zo aan het twijfelen was. De BKR-registratie houdt mij een beetje tegen en een telefoon van €850,- in één keer aftikken zie ik ook niet zitten. Mijn Iphone 6S werkt nog prima. Dit is ook één van de redenen, waarom ik toch neig naar een Vodafone SIM only abonnement. Zeker nu UnitedConsumers een super leuke actie heeft. Hier krijg je namelijk één maand gratis bij het verlengen van je abonnement. UnitedConsumers betaalt 1 maand kosten voor de Bel-, SMS- en internetbundel terug. Zo worden je abonnementskosten nog lager! Dat scheelt je per maand meer dan de helft, in vergelijking met een nieuw toestel+abonnement. Handig, want bij UnitedConsumers kun je naast goedkope abonnementen nog veel meer leuke acties zien. Elke maand selecteren zij de beste gsm- en sim only aanbiedingen. Aanbiedingen waarmee je flink wat korting krijgt op je gsm abonnement. Zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een nieuw abonnement!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit als je je abonnement mag verlengen, SIM only of toch gewoon een nieuwe telefoon?

3 Reacties

  1. 10 juli 2018 / 09:31

    Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar Sim Only. Ik probeer altijd zuinig met mijn telefoon om te gaan en het inderdaad net iets langer te rekken dan 2 jaar.

  2. 10 juli 2018 / 17:37

    Ik mag binnenkort inderdaad ook weer voor een nieuwe kijken, twijfel alleen of ik de samsung S9 echt het geld waard vind!

  3. 10 juli 2018 / 22:24

    Wat goed dat je hier een artikel over hebt geschreven. Ik wilde heel heel graag de iPhone x toen mijn abonnement was afgelopen. Ik heb in de 400 aanbetaald en nu betaal ik twee jaar iedere maand 28 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: