Een kijkje in de eetkamer

een kijkje in de eetkamer

Een kijkje in de eetkamer

Good Morning! Vandaag is het tijd om een kijkje te nemen in de eetkamer. Een paar weken geleden liet ik jullie de keuken al zien. Iedere keer geef ik een rondleiding van een kamer in huis, zodat het geen al te lang artikel word met een hele lading foto’s, haha! De eetkamer is één van mijn favoriete plekken in huis. Ik zit er graag om te werken aan mijn blog. Maar het is natuurlijk ook de ruimte waar wij gezellig eten met familie, vrienden of met zijn tweeën.

een kijkje in de eetkamer
De eetkamer en woonkamer worden van elkaar gescheiden door een mooie glas-in-lood deur. Dit is het eerste waar ik verliefd op werd, toen ik het appartement voor de eerste keer ging bezichtigen. In de eetkamer staat een grote steigerhouten eettafel waar je met 8 man aan kunt zitten. Gezellig als je meerdere eters krijgt. Ik heb de eettafel twee jaar geleden laten maken en ben er nog steeds zo blij mee. Het hout is echt gaan leven en daardoor is de tafel alleen nog maar mooier geworden.


Aan de eettafel staan verschillende stoelen. Ik vind het leuk om het een beetje te mixen. Aan de ene kant staan de bekende Eames look-a-like stoelen in het wit. Twee zonder leuning en één met leuning. Aan de andere kant staat een bankje in de zelfde stijl als de tafel. Verder ben ik nog op zoek naar een leuke kruk voor op de kop van de tafel.


Dan nog een pronkstuk waar ik onwijs blij mee ben, is de mooie lamp die mijn vriend heeft gemaakt. Bij een grote tafel vind ik draadlampen zo leuk staan. Met greywash heeft Dennis een restje van een plank gelakt en wat grof geschuurd. De draden zijn strijkijzerdraden en voor de kap op het plafond heeft Dennis een PVC eindkap gebruikt, die hij zwart heeft gespoten. Ook heeft hij hier gaten in geboord om de draden doorheen te halen. Handyman!


Ook de mooie poster wand in de eetkamer blijf ik zo mooi vinden. Ik ben helemaal blij met deze mooie poster combinatie. Het was even puzzelen hoe ik ze wilde hangen maar het is gelukt! De lijsten zijn van Ikea en de posters van Desenio.


In het kleine hoekje in de eetkamer staat een tafeltje gemaakt van een veilingkrat. Deze heb ik hier even tijdelijk weggezet met een mooie Monstera plant erop. My favorite! Ik wil hier in de toekomst nog iets leuks mee doen.


In de andere hoek van de eetkamer staat dit leuke kastje van Jysk. Dennis had hem in zijn oude appartement staan en ik heb het altijd al een leuke kast gevonden. Oorspronkelijk is het een schoenenkast maar ik gebruik hem als tijdschriften opberger. Haha!

Dit was deel twee van de hometour. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! 

7 Reacties

 1. 6 februari 2018 / 06:55

  Helemaal mijn stijl! De lamp is echt geweldig gemaakt!

 2. 6 februari 2018 / 08:36

  Je stijl is zo moooi! Ben verliefd geworden op die lamp 😮

 3. 6 februari 2018 / 11:27

  Wauw wat een prachtige eetkamer! Super mooi gestyled. Ben helemaal weg van de posters, in die zwarte lijsten, love it!

 4. 6 februari 2018 / 12:39

  We hebben echt een totaal andere stijl, maar ik vind het er prachtig uit zien. Stemt mooi bij elkaar af! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: