Dr van der Hoog – Gorgeous Grain Masker


Ik ben gek op de kant-en klare maskertjes van Dr. van der Hoog. Het enige nadeel aan de maskertjes vind ik de parfum die erin zit. Ook al staat het vaak aan het einde van de ingrediëntenlijst. Ik heb het liever niet, dan wel erin zitten. Mijn gevoelig huidje is ook niet zo gek op parfum. Eind vorig jaar zijn er een aantal special editions uitgekomen van de maskertjes van Dr. van der Hoog. Yummy Yoghurt, Luxury Lotus Litchi en Gorgeous Grain. Vandaag review ik het Gorgeous Grain masker voor jullie. Een kalmerend en verzachtend masker zonder parfum, yay! Daar word ik vrolijk van!


Ik ben helemaal weg van het uiterlijk van de verpakkingen van de maskertjes van Dr. van der Hoog. Daar is nog eens goed over nagedacht. Je ziet in één oogopslag wat voor ingrediënt er in het masker zit. Deze staat namelijk afgebeeld op de verpakking. Op het Gorgeous Grain masker zie je granen afgebeeld staan. Ook staat er duidelijk op vermeld dat er geen parfum in verwerkt zit. Dit masker is dus zeer geschikt voor de gevoelige huidjes onder ons. Voor een maskertje betaal je €2,23.  Ik doe altijd twee keer met één verpakking. Er zit namelijk meer dan genoeg in!


Op de achterkant staat duidelijk uitgelegd hoe je het masker moet gebruiken. Ik gebruik het masker zelf bij voorkeur na het douchen. Door het warme water gaan mijn poriën al een klein beetje open staan, en zo worden ze nog schoner. Je brengt een royale laag van het masker aan, en laat de huid rondom de mond en ogen vrij. Daarna 10 tot 15 minuutjes in laten werken, en dan neem je het masker af met lauwwarm water. Simpeler kan bijna niet!


De ingrediëntenlijst vind je ook op de achterkant van de verpakking. Helemaal bovenaan staat haver. Haver voedt je huid en verwijdert dode huidcellen. Dipalmitoyl Ethyl Hydroxyethylmonium, wow dat is een hele mond vol. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je huid lekker zacht aan voelt na gebruik van het masker. Verder zitten er nog wat verzorgende ingrediënten in zoals glycerin, germ olie, oryza sativa bran olie (olie die is gemaakt van een rijst) en shea boter.

De ingrediëntenlijst ziet er dus goed uit. Geen alcohol en geen parfum. Wel met lekker veel verzorgende ingrediënten.


Tijd om het masker aan te brengen. Het masker brengt makkelijk aan, en is dik van structuur. Een beetje een yoghurt substantie. Ook zie je de stukjes haver goed zitten. Tijdens het aanbrengen van het masker heeft dit een exfolierende werking. In het begin voel je het masker echt werken. Een tintelend en licht prikkend gevoel. Alsof mijn poriën een beetje worden leeggezogen. Yay, het voelt fijn aan! Na een kwartier is het tijd om het masker eraf te halen.


Links: voor het aanbrengen van het masker            Rechts: na het masker

Na het verwijderen van het masker ziet mijn huid er een heel klein beetje rood uit. Vooral op mijn neus zie je dit goed. Hier heb ik ook veel vergrote poriën zitten. Dus die moeten ook het meest worden gereinigd!

Conclusie:
Eindelijk heb ik een masker gevonden waar geen parfum in zit, yay! Hier ben ik erg blij mee. Ik vind dit masker zeer fijn werken, en ik heb ook geen last van huidirritatie na gebruik. Kalmerend en verzachtend is het zeker. Mijn huid voelt gevoed en heerlijk zacht aan na gebruik. Ook ziet mijn gezicht er stralender en frisser uit, dan voor gebruik. Een nieuwe favoriet! Dit masker zal ik nog met veel plezier gaan gebruiken.


Het Gorgeous Grain masker is verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, Etos en DA. Voor een masker betaal je €2,23. Gelukkig zijn er vaak genoeg leuke acties en kortingen.

Wat is jullie favoriete masker?

liefsmarloes

lank

24 Reacties

 1. 6 januari 2014 / 07:20

  Wat een fijne review heb je erover geschreven en wat heerlijk dat het zo goed werkt!

 2. 6 januari 2014 / 08:37

  Hmm die klinkt fijn! Ik ga hem ook een keertje proberen 🙂
  X

 3. 6 januari 2014 / 09:16

  Dr van der Hoog heeft heerlijke maskers, deze lijkt mij ook erg fijn!

 4. 6 januari 2014 / 10:42

  Mooie review! Ik ben blij om te horen dat er geen parfum en alcohol inzit, wat een verademing. Ik kan er ook niet goed tegen.

 5. 6 januari 2014 / 10:42

  Lijkt me heel fijn! vind de maskers van dr van der hoog altijd wel fijn!

 6. 6 januari 2014 / 10:57

  Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe maskers. De oude maskers zijn bij mij ook al lang favoriet, vooral Lovely Lily en Passionate Pearl 😀

 7. 6 januari 2014 / 11:02

  Klinkt ontzettend goed! Fijn dat er geen parfum in zit. Ik ga deze ook eens proberen 🙂

 8. 6 januari 2014 / 14:19

  Mooie foto’s en klinkt als een fijn masker!

 9. 6 januari 2014 / 16:35

  Oeh, klinkt heel erg fijn. Heb hier al heel veel positiefs over gelezen!

 10. 6 januari 2014 / 17:23

  Fijne review! Een van mijn voornemens is vaker een maskertje opdoen. Deze ga ik ook uitproberen.

 11. 6 januari 2014 / 18:21

  Ik ben ervan geschrokken hoe goed die maskertjes werken!
  Ik heb er een hele hoop gekregen voor m’n verjaardag, en ze raken precies niet op :p

  • Marloes
   Auteur
   6 januari 2014 / 22:49

   Ja,fijn zijn ze he? De cranberry en rasberry maskertjes zijn ook fijn. Die ‘maken’ je poriën echt goed schoon!

 12. 6 januari 2014 / 20:58

  Oeh, dit lijkt me een heel fijn maskertje 🙂 xo

 13. 6 januari 2014 / 21:17

  Klinkt goed! Fijn dat er geen parfum inzit idd xx

  • Marloes
   Auteur
   6 januari 2014 / 22:48

   Ja inderdaad! Dat kom je zeker bij zulke maskertjes niet heel vaak tegen.

 14. 6 januari 2014 / 22:18

  Deze maskertjes vind ik altijd heel fijn!

 15. 7 januari 2014 / 01:58

  Ik vond dit maskertje zelf niet zo heel fijn, kon slecht tegen de geur:(

 16. 7 januari 2014 / 20:57

  Klinkt als een heerlijk en fijn masker 🙂
  ik ga hem zeker snel proberen!

  Liefs Bodil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: