DIY: Kokos – Argan – Olijfolie Haarmasker


Mooi, vol en glanzend haar! Wie wil dat nu niet?Ik probeer mijn haar altijd zo goed mogelijk te verzorgen. Juist omdat het wat beschadigd is, en vrij dun en poreus is geworden kan mijn haar wel een extra boost gebruiken. Ik gebruik 1 a 2 keer in de week een haarmasker om mijn haar te verzorgen. Deze maak ik het liefst zelf met fijne, verzorgende oliën. Vandaag mijn eerste ‘do it yourself‘ voor jullie!


Wat heb je nodig voor dit haarmasker?
– 1 schaaltje
– 1 eetlepel
– 1 haarclip
– 2 eetlepels kokosvet
– 1 eetlepel arganolie (100% pure)
– 1 eetlepel olijfolie

Doe al de ingrediënten bij elkaar in een schaaltje. En zet het schaaltje vervolgens 30 seconden in de magnetron.

Warme oliën zijn erg goed voor je haar. Je kunt ook een hot oil treatment bij de kapper laten doen. Maar deze behandelingen zijn vaak erg duur. Warme oliën zorgen ervoor dat je haar minder statisch word, en houd het vocht beter vast. Ook voorkomt het droog haar, en zorgt het voor extra volume in je haar.

– Olijfolie is de bekendste olie voor in je haar. Het heeft een ontsmettende werking op je hoofdhuid, en het werkt erg goed bij droog/poreus haar.
– Kokosvet/olie is iets makkelijker uit je haar te wassen dan olijfolie. Kokosvet/olie geeft de mooie glans aan je haar.
– Arganolie is een product met veel goede eigenschappen. Ik gebruik de 100% pure arganolie van arganwinkel.nl. Mijn review kun je hier terug lezen. Het is wel vrij duur. Maar je doet er ook ontzettend lang mee. Arganolie is heel verzorgend en helpt om gespleten haarpunten te voorkomen. Ook beschermd arganolie je haar tegen de hitte van styling tools.


Dan is het tijd om de oliën in je haar aan te brengen. Zorg dat je een handdoek om je schouders heen legt. Anders krijg je lelijke vlekken in je kleding. Ik gebruik het masker het liefst in droog haar. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het masker in handdoek droog haar aan te brengen. Werk de oliën vanaf de punten van je haar, naar boven toe. En masseer de oliën als laatste goed in op je hoofdhuid. Zet dan je haar met een haarclip vast bovenop op je hoofd.


Daarna kun je het masker zo lang laten inwerken als je zelf wilt. Een half uur, een uur, de hele nacht. Als ik het olie masker in het weekend aanbreng, dan slaap ik er het liefst een nachtje mee. Dan heeft je masker lang de tijd om goed in te trekken. Het ziet er wel een beetje greasy uit. Maar hee, je moet wat over hebben voor glanzende, gezonde lokken.

Tijdens het uitwassen van je haar masseer je ook weer goed je hoofdhuid mee. Zo weet je zeker dat je alle oliën er goed uitwast en dat je haar niet vet achter blijft. Ik gebruik zelf na het wassen ook nog een conditioner. Spoel je haar na het wassen nog even na met koud water. Koud water zorgt ervoor dat je huidschubben dicht gaan staan, en dat je haar er minder snel dof en pluizig uit gaat zien.


Dan mag de voor-en nafoto natuurlijk niet ontbreken. Op de nafoto zie je vooral goed dat mijn haar er minder droog uit ziet. Ook lijken mijn lokken meer te glanzen dan voorheen. Sorry voor de gekke bobbels in mijn haar. Ik heb er verder kwa styling niks aan gedaan. Alleen op laten drogen, en uitgeborsteld.

Gebruiken jullie zelf weleens een masker voor in je haar?

liefsmarloes

lank

22 Reacties

 1. 8 januari 2014 / 07:18

  Ziet er goed uit, ik hou van kokos!! Dus dit lijkt mij de moeite waard om te proberen.

 2. 8 januari 2014 / 07:26

  Ik gebruik altijd alleen maar koks vet, werkt ook super!

 3. 8 januari 2014 / 09:33

  Wauw, wat een verschil! Waar heb jij je kokosvet gehaald? Ik wil dit ook dolgraag zelf maken, hihi

  • Marloes
   Auteur
   9 januari 2014 / 21:54

   Bij de tuinen! Ze verkopen er de grote pot die ik heb, maar ze hebben ook kleinere!

 4. 8 januari 2014 / 09:53

  Dit is ook ideaal voor mijn geverfde lokken, kokosvet kun je bij een afroshop halen toch?

  • Marloes
   Auteur
   9 januari 2014 / 21:54

   Ik haal altijd een grote pot bij de tuinen. Maar bij de afrowinkel verkopen ze id ook kokosvet!

 5. 8 januari 2014 / 12:06

  Ziet er goed uit! Ik ben ook grootfan van argan olie. Ik ga dit is proberen! X

 6. 8 januari 2014 / 12:14

  Wat een goeie zeg! en je ziet t verschil ook goed!

 7. 8 januari 2014 / 13:01

  Mooi resultaat. Ik heb altijd een pot koudgeperst kokosvet in mijn kast staan, die gebruik ik ook wel eens als haar- of gezichtsmasker

 8. 8 januari 2014 / 16:34

  Mooi resultaat! Wil het zeker een keer gaan proberen.

 9. 8 januari 2014 / 18:03

  Je haar ziet er goed uit zo na dat haarmasker!

 10. 8 januari 2014 / 19:40

  Het lijkt me een heerlijk masker! Ik gebruikte vroeger het kokosmasker weleens toen ik blonde haren had en dat maakte mijn haren zacht en zo mooi glanzend.

 11. 8 januari 2014 / 19:41

  vooral het resultaat vind ik echt geweldig, ik ga het een onthouden

 12. 8 januari 2014 / 20:40

  Leuk! Ik doe vaak een kokosolie haarmasker, een heel gedoe maar geweldig resultaat

 13. 8 januari 2014 / 21:17

  Ik gebruik ook altijd een kokos masker! ZOoo fijn

 14. 10 januari 2014 / 20:14

  Ik gebruik zelf eigenlijk altijd het L’Oréal EverRiche masker, die is echt héérlijk. Maar ik ga deze zeker ook eens proberen!

 15. 11 januari 2014 / 01:30

  Netjes hoor, vooral met de voor en na foto! 🙂 Ik vind het resultaat mooi, gewoon een stuk gezonder. Zelf heb ik het ook wel zo gedaan, maar met olijfolie vind ik het makkelijker. I know.. xD

 16. Marijn♥
  15 november 2014 / 17:01

  Heeii,

  Ik wilde graag dit masker maken, maar mijn haar is niet echt droog. Helpt dit ook om je lokken wat glanzender te maken of zou mijn haar hier erg vet van kunnen worden? x

  • sharon
   24 januari 2016 / 12:17

   ja ik vind het wel wat vetter daarom goed wassen met shampoo, en als je snel last heb van vet haar zou ik alleen de punten doen en niet bovenop 😉

   • Marloes
    Auteur
    24 januari 2016 / 20:27

    Klopt inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: