De Tuinen – Groene Klei Masker


Regelmatig neem ik een kijkje bij de Tuinen, om hun fijne assortiment te bekijken. Ze verkopen er natuurlijke producten, met ingrediënten waar je huid vrolijk van word. Geen parfum, geen alcohol, geen SLS/SLES, geen parabenen. Voor mij blijft het altijd een zoektocht naar het ‘beste’ product. Een zoektocht waar ik nog lang niet klaar mee ben.


Toen ik zag dat het Groene Klei masker in de aanbieding was, werd ik nieuwsgierig. Ik bekeek eerst de ingrediëntenlijst en al snel stond ik bij de kassa om af te rekenen. Ik ben helemaal weg van mijn Dr. van de Hoog ‘Gorgeous Grain’ masker. Maar als afwisseling voor een goede reiniging van mijn poriën, wilde ik dit kleimasker graag eens een kans geven.

Het masker zit verpakt in een knijptube van 150ml. Een groene simpele verpakking. Lekker clean en duidelijk. Op de tube zit een klikdop. Handig, en vooral heel praktisch. Zo kun je het masker makkelijk onder de douche gebruiken, wat ik ook zeker aan zou raden. Voor de review heb ik het masker niet onder de douche gebruikt, en mennn, wat krijg je dit masker er lastig af zeg. Het was een heel geschrob kan ik je vertellen.


Ook is het masker heel dik en stevig van structuur. Het masker uitsmeren met je handen gaat best stroef. Ik gebruik zelf dan ook liever een speciale kwast, om het masker op mijn gezicht aan te brengen.

Wat de Tuinen zelf zegt over het groene klei masker:
“Kant en klaar masker voor het gezicht en/of lichaam. Dringt diep in de poriën door. Als extra werkstof is er Tea Tree olie en lavendel olie toegevoegd. Groene leem is sterk reinigend, rijk aan enzymen en bevat veel heilzame mineralen. 

Bijzonder geschikt bij een onzuivere, vette huid en bij puistjes en mee-eters. 

Met de vingers een dikke laag van het masker aanbrengen op de gereinigde huid. Na ongeveer 10 tot 15 minuten met lauwwarm water verwijderen. Gebruik het masker 2 keer per week.”

De ingrediëntenlijst is lekker kort. Dit vind ik wel fijn! Zo heb je hem tenminste snel bekeken. Ik neem even een paar ingrediënten onder de loep.

– Magnesium Aluminium Silicate – Een minerale, witte kleisoort
– Aqua – Water
– Glycerin – Hydrateert en maakt de huid glad
– Citric Acid – Citroenzuur brengt de zuurgraad op peil
– Tea Tree Oil – Bacteriedodend en ontsmettend
– Lavendelolie – Kalmeert de huid (maar kan het ook irriteren)

Op zich zijn het natuurlijk best fijne ingrediënten. Verder geen parfum (al ruikt lavendel en tea tree al sterk genoeg natuurlijk), en geen uitdrogende alcohol. Verder is dit masker ook vrij van sulfaten, parabenen, kleurstoffen en minerale oliën. Zeker een pluspunt!


Mijn huid is de laatste tijd een beetje vreemd aan het doen. Zo heb ik vaker last van onzuiverheden, en de mee-eters op mijn neus blijven een probleem.

1) Op de eerste foto zie je mijn gezicht voor het masker. Een klein beetje roodheden op mijn wang. Dit komt trouwens door de baard van mijn vriend, niet door een onrustige huid :). Onzuiverheden op mijn neus (mee-eters) en dat is dus gelijk mijn grootste issue.
2) Het masker aanbrengen met een masker kwast. Zo kun je het masker makkelijk verdelen over je gezicht.
3) Het masker na 15 minuten intrekken. Het lichtgroene gedeelte is al helemaal hard geworden. Ik kon ook echt niet lachen, want dan zou het hele masker in stukjes breken. Ook zie je goed de puntjes van mijn poriën op, en naast mijn neus.
4) Mijn gezicht na het masker. Ik moest echt schrobben met een washandje om het eraf te krijgen. Veel verschil op de voor-en nafoto zie je niet. Ik merk wel dat de poriën op mijn neus een stuk schoner zijn, en mijn neus gladder aanvoelt. Mijn gezicht blijft wel trekkerig achter. Dit heb ik helaas al snel met een klei masker. Een goed serum en een moisturizer is dus een musthave!


Net na het aanbrengen van het masker voelde ik het masker gelijk werken. Maar vooral ook prikken….arghh! Ik was even in staat om het masker gelijk eraf te halen, maar ik heb hem toch zijn werk laten doen. Ik ben bang dat het de tea tree olie of lavendelolie is geweest. Ik heb een gevoelige huid, dus het zou goed kunnen dat ik hierop reageer. Voortaan gebruik ik het masker alleen nog maar voor mijn vette t-zone. Ik wil mijn huid namelijk niet onnodig gaan irriteren.

Conclusie:
Jammer, het Groene Klei masker is geen masker voor mij. Het prikkende gevoel is echt niet fijn, en eerder vervelend. Ook al verdwijnt het al vrij snel na twee minuutjes, het kan niet goed zijn voor je huid. De combinatie van lavendel-en tea tree is dus geen succes voor een gevoelige huid. Voor een gecombineerde/vette huid die niet gevoelig is, zal dit masker meer succes opleveren. Wel heb ik het idee dat mijn poriën na gebruik, een stuk schoner zijn. Dit was op de foto helaas moeilijk vast te leggen. Vanaf nu ga ik het masker alleen nog maar voor mijn t-zone gebruiken.

Het Groene Klei Masker is verkrijgbaar bij de Tuinen, en voor een tube van 150ml betaal je €7,99. Voor een tube van 300ml betaal je €12,99.

Gebruiken jullie weleens een Klei Masker?

liefsmarloes

lank

18 Reacties

 1. 28 januari 2014 / 08:21

  Ik ben ook altijd op zoek naar natuurlijke producten, mede door mijn gevoelige huid. Jammer dat deze zo tegenvalt! Een prikkelend gevoel is zeker niet fijn. Leuk dat je dit reviewde!

  X Sara

 2. 28 januari 2014 / 10:21

  Ik heb dit masker zelf ook, bij mij prikt hij niet. Denk dat het inderdaad niet fijn is op een gevoelige huid 🙂

 3. 28 januari 2014 / 11:08

  Wat jammer dat hij zo tegenvalt, de kleur is ook wel erg intens haha. 🙂

 4. 28 januari 2014 / 11:28

  Ik heb dat ook heel vaak, dat maskers echt prikken en trekken! Erg vervelend. Liefs

 5. 28 januari 2014 / 13:40

  Jammer dat het niet echt wat was! Doet mij denken aan vroeger. Toen deed ik ook altijd kleimaskertjes met vriendinnetjes 🙂

 6. 28 januari 2014 / 14:29

  Duidelijke review! gebruik niet zow vaak zulke maskers vind het niet heel fijn voelen.

 7. 28 januari 2014 / 14:37

  Ik heb nog nooit zo een masker geprobeerd , maar ziet er goed uit

 8. 28 januari 2014 / 15:41

  Dat lijkt me een een heel fijn masker. Ben nog op zoek naar een kleimasker dus ik ga snel eens bij De Tuinen kijken.

 9. 28 januari 2014 / 15:59

  MMM je heb me heel erg nieuwsgierig gemaakt. Is die nog in de aanbieding?

 10. 28 januari 2014 / 16:22

  Ik ben nu ook heel nieuwsgierig zeg!

 11. 28 januari 2014 / 16:39

  Ik gebruik op het moment een kleimasker van MaghreBeauty! Die vind ik erg fijn! Wel iets duurder dan deze x

 12. 28 januari 2014 / 20:02

  Jammer dat ‘ie zo irriteert, heb zelf ook een gevoelige huid dus ik denk dat ik deze dan even oversla!

 13. 28 januari 2014 / 20:45

  Aaargh wat jammer van het prikken zeg! Ik sla deze denk ik ook maar even over 🙂

 14. 29 maart 2015 / 18:01

  Inderdaad één van de beste kleimaskers die nu op de markt zijn!

  Grappig om te zien op de foto: het masker kleurt precies prachtig bij de kleur van je ogen 🙂

  • Marloes
   Auteur
   29 maart 2015 / 19:09

   Haha ja klopt inderdaad. Grappig dat jou dat opvalt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: