De mega SPF review!

De mega SPF review!

Hi allemaal! Wat een heerlijke zomer hebben we al achter de rug. Genieten! Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo’n mooie zomer in Nederland hebben gehad. Met zonnige dagen zijn we vaak veel buiten aan het genieten van het zonnetje. Insmeren is dan ook zo belangrijk (ook op bewolkte dagen!). Vandaag review ik een aantal SPF producten die ik de afgelopen tijd heb ontvangen. Omdat het me iets teveel van het goede leek om ieder product apart te reviewen, doe ik het in één keer. Lees je mee?


Paula’s Choice Suncare SPF50
Laat ik beginnen met een zonnebrandcrème van Paula’s Choice. Zoals jullie weten ben ik gek op hun huidverzorgingsproducten en gebruik ik nog steeds dagelijks een toner, BHA liquid en dagcrème van dit merk. De zonnebrandcrème van Paula’s Choice bevat een SPF50. Deze zit verpakt in een mooie feloranje tube met een inhoud van 150ml. Hier betaal je €24,- voor. Wat ik zo fijn vind aan de crème van Paula’s Choice is dat hij rijk is aan antioxidanten en een breedspectrum bescherming geeft tegen de zon zonder een vettig laagje op de huid achter te laten. De extra sterke zonnebrandcrème is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. Je kunt het onder je make-up aanbrengen. Je kunt deze zowel voor het lichaam als gezicht gebruiken. De SPF is namelijk vrij van geur-en kleurstoffen. Verder bevat het geen irriterende bestanddelen en kun je deze SPF zelfs gebruiken als je een super gevoelige huid hebt. Het bevat o.a. Vitamine E, Homosolate (zonnefilter UVB stralen) en Avobenzone (zonnefilter UVA stralen).


De SPF heeft een witte kleur en is vrij vloeibaar. Je smeert hem dus lekker makkelijk uit op de huid en hij trekt snel in. Hij laat geen witte waas achter en geen vettig laagje. Top!


Riemann P20
P20 is een all day protection. Ik herken dit nog van vroeger. Toen mijn zus en ik klein waren, smeerde mijn moeder ons op vakantie altijd in met P20. Ik was echt een waterrat en verbrandde nooit met P20!

P20 is een serie van transparante en sneldrogende zonnebrandcrèmes met fotostabiele UVA- en UVB-filters. Slechts één keer goed aanbrengen geeft je tot 10 uur betrouwbare bescherming tegen de zon. P20 blijft daarbij waterbestendig, ook na frequent zwemmen. P20 is een in Denemarken ontwikkelde en gefabriceerde zonnecrème, zonder toegevoegde geur- en kleurstoffen, of andere conserveermiddelen. Het is zonbescherming waar je op kunt bouwen. P20 is vetvrij en wordt ontzettend snel door de huid geabsorbeerd. Ik heb de SPF30 uitgetest tijdens een dagje strand. ‘s Ochtends na het douchen heb ik mijn helemaal ingesmeerd met P20 en de rest van de dag niet meer (als test!). Normaal gesproken als ik niet bijsmeer met een normale SPF, verbrand ik gegarandeerd op enkele plekken. Ik ben overigens een huidtype 3; die gelijkmatig verkleurd en af en toe verband of rood kleurt. Het enige nadeel aan P20 is dat het transparant is, waardoor je niet ziet waar je aan het smeren bent. Je kunt dus wat makkelijker plekken op het lichaam overslaan. P20 kun je o.a. bij de drogisterij krijgen en hier betaal je €20,- voor.


Filorga UV Bronze
Twee van mijn favorieten zijn de producten van Filorga. Waarom zou je moeten kiezen tussen snel bruin worden en goed beschermd blijven? Voortaan kun je onbezorgd zonnebaden zonder te verbranden! Filorga heeft voor het eerst in twee van haar zonbeschermingsproducten Tan-Stimulator complex verwerkt. Dit complex stimuleert de aanmaak van melanine, het zelfbeschermings mechanisme van de huid, en biedt daarmee zowel een prachtige bruining als verhoogde natuurlijke fotobescherming. Een diep en gelijkmatig gebruinde én goed beschermde huid!De anti-ageing sun body oil met SPF30 neem ik graag mee naar het strand. Deze olie is echt super fijn! Hij trekt snel in de huid en laat een zijdezacht gevoel achter. De olie biedt maximale bescherming en stimuleert de bruining, maar heeft ook een verstevigend effect voor een stevige, stralende huid. Arganolie is rijk aan omega-6, omega-9 en vitamine E. Het voedt de huid en stimuleert de celregeneratie. Nieuwe-generatie hyaluronzuur is speciaal ontwikkeld op oliebasis en stimuleert de hydratatie van de huid. Olijfolie zorgt dankzij zijn glycatie-remmende en verstevigende werking voor een stevigere, meer elastische huid. Hier betaal je €29,95 per flesje voor (150ml) en is daarmee wel iets prijziger! Het geeft mijn huid een hele mooie gloed. Een echte sunkissed skin, love it!


De aftersun gebruik ik na het douchen, als ik een dagje in de zon heb gelegen. Deze voedingsrijke gel zorgt voor een maximale bruining. De gel smelt op de huid tot een olie die niet vettig of plakkerig aanvoelt en zorgt voor een heerlijk zacht gevoel en een verbeterde huid. Een extreem voedende en kalmerende formule voor een stralend huid. Deze kost €24,90 met 200ml. Die vind ik het zeker dubbel en dwars waard. Ik heb nog nooit zo’n fijne after sun gebruikt! Twee topproducten als je het mij vraagt.


Ultrasun SPF producten 
Dan ga ik verder met de producten van Ultrasun. Deze twee zijn beide speciaal voor het gezicht en bevatten SPF30. De linker SPF heeft een getinte crème en de rechter bevat minerale SPF zonder tint. Mijn voorkeur gaat uit naar de tinted SPF30.


Deze vind ik erg prettig. De Ultrasun SPF30 tinted optimaliseert het vochtniveau en vermindert de tekenen van door de zon veroorzaakte huidveroudering (lijntjes, rimpels, grotere poriën). Ook deze SPF heeft een niet-vette textuur waardoor je geen vettig gezicht krijgt. Het product trekt snel in en ik gebruik deze dan ook in de zomer als mijn moisturizer. Ideaal! De lichte tint die deze SPF afgeeft is mooi meegenomen en maakt mijn huid net een tikkeltje egaler. Hij is waterproof en vrij van parfum enminerale oliën, PEG/PPG emulgatoren, siliconen, conserveringsmiddelen of chemische filters.


De Ultrasun SPF30 Face Mineral is een volledig minerale SPF voor het gezicht. De ultralichte zonnebrandcrème is geschikt voor de zeer gevoelige huid. Het bevat antioxidanten en Ectoin (bescherming van het DNA en huidcellen tegen UVA gerelateerde zonschade). Ook deze is weer vrij van irriterende bestanddelen en daarmee de veiligste minerale SPF van dit moment. Wat ik wat minder prettig vind aan deze SPF is dat het een witte waas achterlaat. Hmm..daar knap ik een beetje op af en zeker op het gezicht.


Links zie je de getinte SPF en rechts de minerale. Zoals je ziet is de minerale SPF ook net even wat dikker. Beide SPF’s kosten rond de €20,-.


De laatste twee producten uit deze mega SPF review zijn de SPF’s voor het lichaam van Ultrasun. Ook deze zijn weer helemaal vrij van irriterende bestanddelen, wat ik een groot pluspunt vind. Ook de verpakkingen zijn perfect en lekker hygiënisch. Altijd handig een pompje!

De minerale SPF30 voor het lichaam geeft ook weer een witte waas. Hij is wat dikker en smeert hierdoor wat lastiger uit. Mocht je dit geen probleem vinden dan is deze SPF zeker de moeite waard om eens uit te proberen.


Last but not least is deze Glimmer SPF20 van Ultrasun voor het lichaam. Deze bevat een kleine shimmer, waardoor je een mooie glans krijgt op je huid. Perfect voor een dagje in de zon! Dit vind ik zelf namelijk altijd wel heel mooi. Deze SPF smeert makkelijk uit en plakt niet. Het laat geen vettig laagje achter op de huid en ook geen witte waas. Top!Links de SPF met shimmer en rechts de minerale SPF.

Daarbij is het natuurlijk belangrijk om je “ALTIJD” goed in te smeren. Ik ben mijzelf hier de afgelopen jaren zoveel meer van bewust geworden. Zeker nu als 30’er langzaam maar zeker meer pigmentvlekjes zichtbaar zijn. Als kind wilde ik zo snel mogelijk bruin worden en hoe bruiner, hoe beter! Nu vind ik het vooral belangrijk om mijzelf goed te beschermen in de zon en de hete uren (tussen 11.00-15.00) te vermijden. Huidkanker komt natuurlijk steeds vaker voor. Vooral onder de lichtere huidtypes. Smeer je dus ook echt in en vooral voldoende. Heb je aan het einde van je vakantie nog steeds zonnebrand in de fles zitten, dan heb je zeker weten te weinig gebruikt! Om je hele lichaam goed in te smeren heb je in één smeerbeurt 8 eetlepels nodig.

Wat is jouw favoriete SPF en smeer jij je goed in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: