Cryo Facial: wat is het en mijn ervaring

Cryo Facial: wat is het en mijn ervaring

Een paar weken geleden maakte ik voor het eerst kennis met een Cryo facial behandeling bij Floathouse in Breda. Ik had al eerder gehoord van Cryo therapie voor het lichaam maar een Cryo facial is helemaal nieuw voor mij. Benieuwd wat een Cryo facial is en naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Wat is een Cryo Facial

Wat is een Cryo Facial?

Een Cryo facial is een behandeling van de huid met koude, droge luchtstroom. Dit heeft veel positieve effecten op de huid.

Door de koude lucht trekken de bloedvaten in de huid samen, waardoor ze na de behandeling helemaal open gaan staan. Op deze manier worden gifstoffen in de huid sneller afgevoerd. Na de behandeling voelt de huid lekker strak aan en ziet je teint er stralend uit.

cryo facial

De behandeling

Ik mocht plaatsnemen in de comfortabele stoel en kon mijn make-up laten zitten, ideaal! De behandeling duurt zo’n 10-15 minuten. De koude luchtstroom wordt gelijkmatig over het gezicht verdeeld. De temperatuur in de huid wordt teruggebracht naar zo’n 4 graden. Het apparaat doet me een beetje denken aan een stofzuiger.

Cryo Facial

Mijn ervaring

De facial zelf is heel relaxed. Aan het einde van de behandeling voel ik dat mijn gezicht flink koud aanvoelt maar op een positieve manier. Het voelt eigenlijk wel heel lekker en fris aan. Mijn huid voelt na de behandeling strak en glad aan, alsof ik een mini facelift heb gehad! Ook is mijn teint gelijk een stuk stralender. Dit blijft de uren na de behandeling goed zichtbaar.

Inmiddels heb ik drie behandelingen gehad en merk ik dat mijn teint een stuk frisser oogt. Ideaal om op deze manier de huid een oppepper te geven!

Floathouse Breda is maar liefst 7 dagen per week geopend. Je kunt doordeweeks van 9.00u t/m 22.30u terecht en in het weekend van 9.00u tot 18.00u. Mocht je benieuwd zijn naar deze behandeling en hem zelf uit willen proberen? Voor €19,- onderga je een proefbehandeling!

Heb jij al weleens gehoord van een Cryo facial?

3 Reacties

 1. 14 maart 2019 / 19:02

  Nog nooit van gehoord! Wat apart en bijzonder, ook dat het zo goed werkt en het gewoon met make-up op kan. Ik ben er eigenlijk wel heel benieuwd naar geworden nu!

  • Marloes
   Auteur
   16 maart 2019 / 19:30

   Ja echt een hele fijne ervaring Simone. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

 2. 14 maart 2019 / 20:52

  Klinkt goed maar ik had hier nog nooit van gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: