Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base

Catrice prime and fine

Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base 

Een gezichtsprimer is een product wat ik nooit oversla als ik mijn make-up aanbreng. Een primer zorgt ervoor dat je gezicht mooi en egaal wordt, en dat je foundation beter op zijn plek blijft zitten. Ook brengt foundation een stuk makkelijker aan als je van tevoren een primer aanbrengt. Ik gebruikte al een hele tijd een primer van Etos. Nu wilde ik graag eens wat anders proberen, en al snel kwam ik uit bij de Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base van Catrice. Zo, een hele mond vol!

catriceprimeandfine2
De primer zit verpakt in een makkelijke, handzame tube van 30ml. Op de tube zit een draaidop. Dit werkt makkelijk en hygiënisch. Ook kun je de primer makkelijk doseren door het kleine openingetje. Als je in de tube knijpt, komt de primer uit de tube.

catriceprimeandfine3
Op de achterkant vind je informatie over de primer. De lichte primer belooft glans te verminderen en je poriën te verkleinen. Voor een mooi en mat resultaat. Je kunt enkel en alleen primer op je gezicht aanbrengen, of in combinatie met make-up. De primer is vrij van parabenen, oliën en parfum. Yay, goed bezig Catrice!

catriceprimer1
De primer heeft een beetje de structuur van een crème. Het heeft een witte kleur, en is vrij vol. Siliconen it is! Maar lange niet zoveel als mijn oude vertrouwde primer van Etos. De primer ruikt nergens naar. Maar dat komt omdat er geen parfum in is verwerkt.

catriceprimer2
Eenmaal uitgesmeerd op mijn hand zie je niets meer terug van de witte kleur. Het voelt lekker glad aan.

Voor de liefhebber heb ik hieronder nog even de ingrediënten op een rijtje!

AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL DIBEHENATE, C10-18 TRIGLYCERIDES, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, PECTIN, CARBOMER, LECITHIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CETETH-20, XANTHAN GUM, STEARETH-20, PEG-75 STEARATE, SODIUM PEG-4 PEI-6 PHOSPHONATE, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL.

catriceprimeandfine5
Hier heb ik enkel en alleen dag- en oogcrème op mijn gereinigde gezicht aangebracht.

catriceprimeandfine7
Hier draag ik een dun laagje van de Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base. Het verschil is op de foto niet goed te zien. Mijn huid glanst aanzienlijk een stuk minder dan voor gebruik. Maar van het verkleinen van mijn poriën merk ik weinig. Ik heb wat vergrote poriën op en rondom mijn neus. Wel merk ik dat er een lekker glad laagje overheen ligt, en dat de foundation er een stuk beter op zit.

catriceprimeandfine8
En hier draag ik ook een laagje foundation op mijn gezicht met de primer eronder. Wauw, ik vind het effect echt heel erg mooi. Het lijkt wel bijna gephotoshopt, hihi. Mijn foundation ziet er met deze primer een stuk egaler uit, en is redelijk mat. Op sommige plekken glans ik lichtjes, maar dit vind ik zelf niet erg. Zolang mijn t-zone maar mat is.

Conclusie:
Ik vind de Prime And Fine van Catrice een erg fijn product. Ik gebruik hem sinds dat ik hem heb dagelijks onder mijn make-up. En de primer zorgt ervoor dat mijn make-up de hele dag mooi op haar plek blijft zitten. Heel mat blijft mijn gezicht alleen niet, dus afpoederen is alsnog een ‘must’. Ook merk ik weinig van het verkleinen van mijn poriën. Dus ondanks dat Catrice de beloften met deze primer niet helemaal nakomt. Vind ik het toch een erg geslaagd product!

De Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor het fijne prijsje  van €4,59.

Welke primer gebruiken jullie onder je gezichtsmake-up?

liefsmarloes

lank

28 Reacties

 1. 22 juli 2014 / 06:50

  Heerlijk betaalbaar en nog fijn om te gebruiken ook 🙂 x

 2. 22 juli 2014 / 07:02

  Het effect staat je erg mooi! Ik gebruik zelf nooit primer, maar heb laatst toch maar eens weer eentje gebruikt vanwege het warme weer, dat was er eentje van ELF.

 3. 22 juli 2014 / 07:37

  Waaaaauw, wat een prachtige flawless skin heb je gekregen door de primer. Ziet er super mooi uit Marloes. Bedankt voor deze fijne budget tip. Voor die paar euro’s kan ik zo een mooi product natuurlijk niet laten liggen!

 4. 22 juli 2014 / 08:19

  Ik heb dit product ook en ondanks dat de make up misschien wel beter blijft zitten, vind ik het wel jammer dat het eigenlijk niet doet wat het belooft.

 5. 22 juli 2014 / 09:17

  Ik heb echt heel snel een vette t zone dus ik sla hem over denk ik 😉 goede review !

 6. 22 juli 2014 / 09:19

  Wat geeft ‘ie een mooi effect! Ik moet ook vaker primers gaan gebruiken eigenlijk 🙂

 7. 22 juli 2014 / 09:23

  Je huid ziet er echt mooi uit! Ik heb eigenlijk nog nooit een primer gebruikt (oeps?), maar dit lijkt me wel een erg goede om het eens te testen bij mezelf

  X Sara

 8. 22 juli 2014 / 09:56

  Wat een mooi effect inderdaad! Ik gebruik er nu 1 van L’oreal, maar zodra die op is ga ik deze eens proberen.

 9. 22 juli 2014 / 10:14

  Ik heb deze ook en vind hem super fijn. De prime and fine in het potje is ook echt super fijn van Catrice echt een aanrader!!

 10. 22 juli 2014 / 10:54

  Ziet er mooi uit!! Ik gebruik eigenlijk nooit een primer omdat ik het idee heb dat mijn huid dan vet wordt en het laagje foundation gaat ‘zweven’. Maar misschien zit dit alleen in mijn hoofd en moet ik maar eens de stap wagen! 😉

 11. 22 juli 2014 / 11:10

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik gebruik bijna nooit primers

 12. 22 juli 2014 / 12:31

  Hij ziet er goed uit! Ik gebruik nu die van essence, daar ben ik ook erg tevreden over. 🙂

 13. 22 juli 2014 / 12:41

  Ziet er goed uit! Ik heb hem ook, alleen geeft die bij mij vind ik helaas geen enkel resultaat… Jammer, maar bij jou ziet het er goed uit!

 14. 22 juli 2014 / 13:38

  Wow klinkt goed, beter dan de groene variant! Je foto’s zijn ook weer prachtig!

 15. 22 juli 2014 / 15:29

  Dat klinkt goed! Ik wissel nu mijn Murad primer af met de All about Matt primer van Essence, en vooral in de zomer is dat echt een must!

 16. 22 juli 2014 / 15:37

  Wat een fijne review met mooie foto’s! Het product lijkt me erg goed, mijn primer is op dus misschien dat ik deze wel koop!

 17. 22 juli 2014 / 15:39

  Effect staat je heel mooi! Ik wil deze ook nog reviewen! Heb het helemaal nieuw staan haha.. Ben benieuwd wat ik ervan vind! Eerst me huidige primer opmaken! Hihi

 18. 22 juli 2014 / 17:59

  Klinkt echt super! Ik wil deze me ook wel aanschaffen 🙂

 19. 22 juli 2014 / 18:56

  Ik heb hem ook en gebruik hem graag, maar nadat ik die van Maybelline heb gebruikt, wil ik eigenlijk niet meer anders.

 20. 22 juli 2014 / 20:34

  Dat klinkt super goed, heb er nu een van de Hema, die is ook fijn!

 21. 22 juli 2014 / 20:58

  Hij maakt jou gezicht echt heel mooi shiny! Bij mij zal hij waarschijnlijk iets te glimmen ik heb best een vettige T-zone.

 22. 23 juli 2014 / 10:00

  Mooie review! Jammer dat hij je gezicht niet matteert, maar het effect is echt prachtig. Ik gebruik zelf geen primer, maar ik gebruik ook bijna geen foundation. x

 23. 23 juli 2014 / 14:12

  Inderdaad een fijn product! Ik heb hem ook getest 🙂

 24. Lalalal
  23 augustus 2017 / 00:20

  Als je porien verkleinend effect wilt extra veel primer aan brengen werkt echt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: