Bloggen in 2019

bloggen in 2019

Bloggen in 2019

Bloggen anno 2019 is een heel verschil vergeleken met een paar jaar geleden. Ik begon mijn blog in 2013, toen nog niet wetende dat ik er zoveel plezier aan zou beleven. Rond die periode kwamen de blogs met paddenstoelen uit de grond. Er waren er ontzettend veel! Dagelijks las ik zelf zo’n 25 blogs.

Inmiddels is het 2019 en is er wel het één en ander veranderd. Ik vind het maken van blogs nog steeds onwijs leuk om te doen. Het hoort bij mij en ik heb er natuurlijk ook in 2014 mijn bedrijf van gemaakt.

bloggen in 2019

Over bloggen

Eerlijk gezegd zou ik mij geen leven meer zonder blog voor kunnen stellen. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, wat mij betreft de perfecte combinatie en waarschijnlijk ook één van de redenen waarom ik bloggen nog steeds zo leuk vind.

Als ik terugkijk naar de afgelopen zes jaar is 2014-2015 mijn topjaar geweest wat betreft bloggen. Ik schreef dagelijks een artikel en had rond de 35.000/40.000 unieke bezoekers per maand. Per artikel kreeg ik tussen de 30-40 comments. Bizar veel! Vanaf 2016 werd dit een stuk minder.

Instagram en YouTube

Instagram en YouTube werden in 2016 steeds populairder. Ook ik maakte wekelijks een YouTube video maar haalde hier niet zoveel voldoening uit als met bloggen. Het koste ontzettend veel tijd en met een fulltime baan ernaast was dit niet te doen. Met een video maken was ik ruim 5-6 uur bezig (van filmen tot editen), wat ontzettend lang is! Mijn relatie ging destijds uit en ik verhuisde weer terug naar mijn ouders. Dat was ook het moment waarop ik besloot te stoppen met YouTube. Ik nam een blog break van twee maanden en kwam eind 2016 weer terug.

Ontzettend veel blogs hebben vanaf die tijd hun focus verlegd naar Instagram en YouTube. Veel blogs verdwenen en mensen gingen ook minder blogs lezen. Dat zag ik goed terug aan mijn bezoekersaantallen en het aantal comments die ik kreeg onder mijn blogs. Ook merkte ik dit goed bij andere bloggers. Er werd regelmatig geroepen dat bloggen dood is!

Ondanks dat mijn bezoekersaantallen verminderd zijn en artikelen minder gelezen worden, ga ik in 2019 zeker door met bloggen. Het is mijn passie en ik hoop dat dit ook nog steeds terug te zien is op mijn blog.

Is bloggen dood?

Ik geloof dan ook niet dat bloggen dood is. Er zijn nog steeds ontzettend veel mensen die liever blogs lezen i.p.v. filmpjes kijken op YouTube. Een filmpje kijken kost natuurlijk ook veel meer tijd en een blog kun je in alle rust lezen, op een moment wanneer jij dat wilt! Zelf lees ik ook nog heel graag blogs.

Bloggen als parttime baan

Momenteel gaat het ontzettend goed met mijn blog op zakelijk gebied. Ik heb er inmiddels mijn parttime baan van kunnen maken, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ook heb ik jullie weleens verteld over mijn hersenspinsels dat ik graag mijn blognaam wil veranderen. Dit gaat binnenkort gebeuren en achter de schermen ben ik hier al druk mee bezig!

Mijn blog in de toekomst

Buiten dat mijn blognaam gaat veranderen kunnen jullie wel dezelfde soort artikelen gaan verwachten. Een gezellige mix van beauty, fashion, interieur en travel. Ook zal ik wat vaker handige tips met jullie delen en neem ik jullie mee achter de schermen.

Ik ben super benieuwd wat jullie vinden van bloggen anno 2019!

Lees jij nog veel blogs? 

13 Reacties

 1. 22 januari 2019 / 06:28

  Wat een leuke nieuwe ideeen, ik ben heel benieuwd! Geweldig dat je van het bloggen je parttime baan hebt kunnen maken. Ik blog nu bijna 5 jaar en blijf dat ook doen. Met filmpjes heb ik niet zoveel 🙂

  • Marloes
   Auteur
   22 januari 2019 / 15:34

   Dankjewel :)! Ja, zo leuk om te doen ook! Fijn dat jij ook gewoon lekker blijft bloggen. X

 2. 22 januari 2019 / 08:42

  Ik vind ook niet dat bloggen dood is, alleen zijn er wel steeds minder blogs omdat andere mensen dat precies wél lijken te geloven en dus maar gewoon stoppen. Zelf blog ik ook sinds 2013 en no way dat ik er mee ga stoppen!

  • Marloes
   Auteur
   22 januari 2019 / 15:33

   Haha goedzo! We blijven er gewoon lekker mee doorgaan!

  • Marloes
   Auteur
   22 januari 2019 / 15:32

   Haha zo is het 😉 X

 3. 22 januari 2019 / 10:42

  Goed dat jij er gewoon mee doorgaat! Dat hele idee dat bloggen dood is, dat is ook één van de redenen dat ik het beginnen maar bleef uitstellen. Ben blij dat ik er toch mee ben begonnen. Het is inderdaad fijn om je creativiteit ergens in kwijt te kunnen!

  • Marloes
   Auteur
   22 januari 2019 / 15:32

   Wat goed dat je gewoon begonnen bent met bloggen! Dat is zeker fijn, mooie blog heb je ook! 🙂

 4. 22 januari 2019 / 11:25

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe blognaam! Ik denk dat blogs nog steeds erg populair zijn bij volwassen vrouwen. Naar mijn idee is youtube vooral voor kinderen, tieners en jong volwassenen. Ik vind het een positief iets, dan bereik je eerder de doelgroep waar je voor schrijft.

  • Marloes
   Auteur
   22 januari 2019 / 15:31

   Daar zul je snel genoeg achter komen ;-)! Zeker, dat denk ik ook! En dat klopt inderdaad. Alleen maar een voordeel!

 5. 22 januari 2019 / 15:48

  Leuk om te horen dat je er nog steeds zo veel plezier aan beleeft! Ik blog zelf sinds 2016 en doe dit nog altijd vol liefde naast mijn fulltime baan. Ik denk wel dat mijn frequentie wat lager zal komen te liggen nu ik zwanger ben (en na de bevalling), maar ik blijf het nog steeds doen. Ik zou het veel te veel missen als ik het niet meer zou kunnen doen! Ik lees nog altijd andere blogs, want dat kan waar en wanneer je er tijd voor hebt. Heerlijk!

 6. 22 januari 2019 / 15:56

  Bloggen is inderdaad wel heel erg verandert. Dat merk ik zelf ook heel erg. Vroeger was het een veel actievere ‘scene’. Maar vooralsnog vind ik dat bloggen niet dood is, want ik hou enorm veel van blogs lezen en reviews en dergelijke op blogs. Dat vind ik veel fijner dan alles in video-vorm. Gelukkig heb jij er ook nog veel plezier van. Zolang we met z’n alle gewoon lekker doorgaan gaat er helemaal niks dood haha.

 7. 23 januari 2019 / 20:29

  Ik ga ook zeker door met bloggen maar ik moet juist zeggen dat mijn blog momenteel een piek heeft bereikt. Momenteel zit ik op bijna 3000 bezoekers in 30 dagen en zo hoog heb ik het nog nooit gehad. Ik mag dus echt niet klagen en eindelijk gaan de samenwerkingen ook steeds beter. Met youtube heb ik er nog een kanaal bijgenomen en nog een extra instagram account voor al mijn bulletjournal video’s en inspiratie. Het is wat he.. dat social media. het zal ons altijd in de ban houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: