5 zonbescherming tips voor het gezicht

5 zonbescherming tips voor het gezicht

Yes, de zomer komt eraan! Natuurlijk kijken we uit naar het mooie weer en de lekkere zon. Voor degene die veel tijd in de zon doorbrengt is een goede bescherming onmisbaar. “De huid herinnert zich elke zonnebrand” zeggen ze, en het is waar: na iedere zonnebrand neemt de kans op huidkanker aanzienlijk toe, bovendien zijn UV-stralen verantwoordelijk voor 75% van de huidveroudering. De gezichtshuid is hierbij zeer gevoelig voor beschadiging, deze is dunner dan andere delen van het lichaam. Het is niet voor niets dat vaak de eerste verbranding op je neus ontstaat. Daarom moet je jouw huid zo goed mogelijk beschermen. Met deze 5 zonbescherming tips voor het gezicht kun je nog steeds genieten van de zomer:

1. zonnecrème

Goede zonnefilters zoals crèmes zijn de eerste stap in de goede richting. Echter is alleen je gezicht insmeren is niet voldoende. Dagelijkse verzorgingsproducten zoals make-up of dagcrème, zullen altijd een zonbeschermingsfactor (SPF) moeten bevatten. Dit is de beste anti-aging voorzorgsmaatregel die je kunt aanbrengen. Zelfs wanneer het bewolkt is, kan tot 80% van de UV-stralen nog steeds de huid bereiken. Tegenwoordig hoef je jezelf geen zorgen meer te maken over een vettig of glanzend gezicht, er bestaan namelijk matte zonnecrèmes. Vergeet nooit om de crème opnieuw aan te brengen, dit om de aangegeven SPF gedurende de gehele dag te behouden, ondanks zweten of baden. In dit artikel lees je mijn favoriete zonnebrandcrèmes.

2. hoofddeksels

Het bedekken van het hoofd in zijn geheel, met een hoed of een pet heeft een aantal voordelen. Ten eerste is een deel van het gezicht altijd beschermd tegen direct zonlicht, ten tweede bevindt zich de hoofdhuid niet in de zon.

Zoals je misschien wel hebt ervaren, kan zonnebrand op de gezichtshuid net zo onaangenaam zijn als op de hoofdhuid. Je kunt ook een hoofddeksel gebruiken om een zonnesteek of zelfs een gevaarlijke hitteberoerte te voorkomen. Daarbij staat een hoed ook nog eens ontzettend leuk!

3. zonnebril

Niet alleen de huid kan beschadigd worden door UV-stralen, ook de ogen kunnen er schade door oplopen. Het hoornvlies en het bindvlies zijn erg gevoelig, daarom is een goede zonnebril een must. Je kunt kiezen voor een mooi design, echter moet je geen compromissen sluiten als het gaat om bescherming. Het glas moet ten minste de aanduiding “UV-400” hebben, dit betekent dat het glas UV-stralen tot 400 nanometer filtert. Er zijn ook bepaalde EU-certificaten voor zonnebrillen. Hoe groter de bril hoe beter, dit voorkomt dat er minder zonlicht schijnt op de ogen, via de zijkant van het glas. Daarnaast steel jij de show met een grote zonnebril en zijn ze helemaal in.

4. contactlenzen met UV-bescherming

Voor lenzendragers bestaan er verschillende opties. Contactlenzen die al voorzien zijn van UV-bescherming, zijn ideaal om jouw ogen dagelijks te beschermen. Zelfs wanneer de lucht bewolkt is, is een goede zonnebescherming een must. Bij verschillende brillen- en/of lenzenwinkels vind je verschillende UV-beschermingslenzen op sterkte.

5. na de zon

Een goede bescherming is nog niet alles. Na een dag met veel zon is jouw huid alsnog aangedaan. Daarom zul je er na het zonnebaden goed voor moeten zorgen. Goede after-sun producten geven de huid terug wat ze mist. Vooral vocht en kalmerende ingrediënten helpen hierbij. Als je het liever natuurlijk wilt, kun je de aloë vera plant gebruiken. De binnenzijde van deze plant bevat een gel-achtige substantie, welke je ter verkoeling op de huid kunt aanbrengen. Zo regenereert je gezicht nog sneller en is het voorbereid op de volgende zomerdag. 

Conclusie

In het algemeen moet je intensief zonnebaden en ‘agressieve’ middagzon vermijden. Na het lezen van deze 5 tips ben je goed voorbereid, echter zijn niet alle producten voorzien van een all-round perfecte bescherming tegen de zon. Stel jezelf daarom nooit te lang bloot aan felle zonnestralen en zoek liever een plek in de schaduw. Ook daar kun je genieten van een koel drankje zonder de schadelijke effecten.


Bescherm jij jezelf goed tegen de zon?5 Reacties

 1. 31 mei 2019 / 09:50

  Ik vergeet al snel de aftersun. Stom eigenlijk

  • Marloes
   Auteur
   2 juni 2019 / 22:37

   Dat vergeet ik ook nog weleens. Maar na een dag zonnen is het zo fijn en verkoelend voor je lichaam.

 2. 1 juni 2019 / 16:26

  Wow, nooit geweten dat er contactlenzen met UV-bescherming bestaan. Ik gebruik wel altijd zonnebrand op mijn gezicht in het voorjaar!

  • Marloes
   Auteur
   2 juni 2019 / 22:36

   Ja tegenwoordig kunnen ze zoveel, echt bizar! Super goed en zo belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: