Recept: Pittige tonijnsalade

Recept: Pittige tonijnsalade

Vandaag deel ik voor het eerst sinds lange tijd weer een recept met jullie. Pittige Tonijnsalade a la Dennis. Zoals jullie weten kan Dennis echt heerlijk koken en dankzij hem ben ik veel kritischer geworden met eten.

Wij gaan regelmatig buiten de deur eten en dan valt het mij iedere keer op dat er maar weinig plekken zijn waar je echt ‘goed’ kunt eten. Laatst bestelde ik een broodje tonijnsalade bij een leuk lunchtentje en die was echt super smaakloos. Erg zonde want eigenlijk is het heel simpel om te maken! Vandaag deel ik met jullie het recept van de allerlekkerste tonijnsalade ever! Zo eet je hem nergens ;-). Kijk je mee?

Ingrediënten pittige tonijnsalade
– 1 blikje tonijn (in zonnebloemolie)
– Augurk
– 1 kleine rode ui
– 1 el paprikapoeder
– snufje cayennepeper
– peper en zout
– bieslook
– augurkensap
– 1/2 el mayonaise

Aan de kleur van de tonijnsalade zie je dat ie pittig van smaak is. Hij is namelijk wat roder van kleur. Giet de olijfolie in een apart schaaltje en prak de tonijnsalade in een ander schaaltje fijn met een vork. Snij de rode ui en augurk in kleine stukjes en mix deze door de tonijnsalade. Schep de mayonaise erbij en mix alles goed door elkaar. Doe daarna een klein beetje augurkensap erbij en als laatste de peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en bieslook. Mocht de tonijnsalade nog wat te droog zijn, doe er dan nog een beetje olijfolie bij (die je hebt afgegoten).

Smeer de pittige tonijnsalade op een donker broodje met wat sla en eventueel augurk (als je dat lekker vindt natuurlijk ;-). Eet smakelijk!

Maken jullie weleens zelf tonijnsalade? Mochten jullie dit recept gaan maken, laat me dan zeker even weten wat jullie ervan vonden!

2 Comments

  1. 28 maart 2019 / 07:45

    Ziet er heerlijk uit, ik heb ‘m opgeslagen thanks Marloes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.