5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

Heb je toevallig binnenkort een citytrip naar Parijs op de planning staan? Vandaag geef ik je een aantal tips voor leuke hotspots in Parijs die zeker de moeite waard zijn. Tijdens mijn verblijf in Parijs drie weken geleden, heb ik bij een aantal hele fijne plekjes gegeten. Het is en blijft lastig om iets lekkers te vinden in een grote en vreemde stad. Je hebt namelijk zoveel keuze, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Kijk je mee naar mijn aanraders?

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn
5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

Le Pain Quotidien

Ontbijten doe je bij Le Pain Quotidien. Tijdens ons verblijf zijn we hier iedere ochtend gaan ontbijten. Je hebt er zoveel keuze! Het ontbijt is biologisch en puur. Het brood word vers gebakken en smaakt zo ontzettend lekker. Zo heb je veel keuze uit zoete broodjes maar ook voor gezonde ontbijtjes kun je hier terecht, zoals: granola, yoghurt, havermout, smoothies en quinoa salades.

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn
5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn
Ook een leuke tip: deel een ontbijtplank samen. Hier zit o.a. een pot thee of koffie bij, eitjes, croissantjes, brood en notenbrood. Zo lekker! En het eet nog eens erg gezellig ook. Le Pain Quotidien heeft meerdere vestigingen in Parijs. In elke wijk zit er wel één!

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

La Favorite

Een van mijn favoriete lunch hotspots is toch wel La Favorite. Dit leuke tentje ligt in de wijk Le Marais, tegenover het metrostation Saint Paul. Makkelijk te bereiken dus! Bij La Favorite ligt de prijs wel wat hoger (denk aan €18,- voor een salade) maar het is het zeker waard!

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn
5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn
Ook een leuk pluspunt: La Favorite is ontzettend leuk ingericht! Denk aan veel spiegels, mooie tegeltjes en schattige Franse kleine tafeltjes. Love it! Een beetje retro/industrieel. We hebben er ontzettend lekker gegeten. De smaken klopte gewoon allemaal, yum! Ik krijg gewoon weer trek als ik eraan denk, haha!

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

L’Amijote

Tijdens onze eerste avond in Parijs kwamen we terecht bij een schattige, kleine bistro om de hoek van ons hotel in de wijk Bastille. We kwamen er heel toevallig langs gelopen en hadden geen zin om lang te zoeken naar eten. Blij dat we deze keuze hadden gemaakt want lekker dat het was. Wij zijn toevallig beide dol op ‘shared dinner’. En dat had je bij L’Amijote dus ook. Je kon per persoon drie gerechten van de kaart kiezen. In totaal hadden we 6 gerechten, wat ook meer dan genoeg was. Alles was zo vol van smaak!


We gingen voor een lekkere risotto, pasteitjes, beef, krieltjes uit de oven met rozemarijn en een soort kip pannetje met lekkere kruiden in een romig sausje.


Het dessert was het toppunt van onze maaltijd! Dit was een soort wentelteefje overgoten met honing en chocolade van binnen. Hmmm!

Bistro Commercial

Bistro Commercial is een typisch Frans restaurantje wat toevallig ook in de wijk van ons hotel zat. Het was ontzettend regenachtig die avond en we kwamen hier al vrij vroeg aan. Er zat nog bijna niemand binnen. We begonnen met een wijntje en toen we de kaart zagen, bestelde we ook gelijk eten. Het was erg goed betaalbaar en zag er op de borden van onze buren wel heel lekker uit.


Ik nam een risotto met kip en een heerlijke saus! Dennis ging voor de burger. Beide gerechten waren zo lekker! Dit is de lekkerste risotto die ik ooit geproefd had. Dennis was het daar helemaal mee eens, want die was stiekem jaloers op mijn gerecht. Haha! Van binnen ziet het er ook gezellig en knus uit. Als toetje namen we een chocoladecake, die we samen deelde.

5x leuke hotspots in Parijs die de moeite waard zijn

Café Charlot

Wanneer je op zoek bent naar een leuke plek om te borrelen of een hapje te eten is Café Charlot, in de wijk Le Marais een aanrader. Dit is zo’n leuk en gezellig plekje! Het is er vaak ontzettend druk, dus je kunt hier het beste al op tijd komen. Zeker op een zondag is het lastig om te slagen voor een mooi plaatsje. Hier komen namelijk ook veel locals. Je kunt zowel binnen- als buiten zitten. Bij Café Charlot liggen de prijzen wel wat hoger, maar Parijs is nu eenmaal niet zo goedkoop!

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn aanraders voor leuke hotspots in Parijs.

Ben jij al weleens in Parijs geweest?

Volg:
Share:

3 Comments

  1. 13 april 2018 / 06:47

    Hele leuke adresjes! Ik ga regelmatig naar Parijs en hou erg van de bistrocultuur.

  2. 13 april 2018 / 09:06

    Het ziet er allemaal zo mooi uit! ik ben er nog nooit geweest…

  3. 13 april 2018 / 10:06

    Leuk dat je alle aanraders op een rijtje hebt gezet. Het ziet er allemaal zo gezellig uit en het lijkt me heerlijk om er te eten :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.