Zo ziet mijn blog werkdag eruit

Zo ziet mijn blog werkdag eruit

Hi iedereen! Regelmatig krijg ik de vraag via Instagram of via de mail hoe mijn blog werkdag eruit ziet. Wat doe ik op zo’n dag en hoe deel ik die nu precies in? Vandaag neem ik je mee achter de schermen en laat ik je zien hoe mijn blog werkdag eruit ziet! Kijk je mee?


Good Morning! Op maandag is mijn blog dag. Ik sta meestal op rond een uurtje of half 9/9 uur. Dan begint mijn dag met een warme chocolademelk of een Chai Latte. Sinds ik een melkopschuimer heb, vind ik het nog lekkerder om zelf te maken.


Daarna ontbijt ik aan de eettafel met een bakje Griekse Yoghurt, kwark of pancakes. Dat is iedere week verschillend. Tussen het ontbijten door kijk ik YouTube of lees ik blogs.


Mijn werkplek op maandag. Ik vind het dan altijd fijn om in de eetkamer te zitten aan de grote eettafel. Hier kan ik lekker rustig werken en blogjes tikken achter mijn laptop.


Eerst maak ik een schema van de dingen die ik tijdens mijn blog dag moet doen, zodat ik niets vergeet.


Vervolgens ga ik aan de slag met het bewerken van mijn Instagram foto’s. Dit zijn meestal de outfit foto’s die ik in het weekend maak. Ik bewerk al mijn foto’s in Adobe Lightroom! Hier ben ik meestal een half uurtje zoet mee. Rond 10 uur plaats ik dan mijn eerste foto op Instagram. Dit doe ik meestal een beetje volgens een vast schema op maandag.


Na het bewerken van de foto’s ga ik aan de slag met product fotografie. Een van mijn favoriete dingen om te doen! Ik ben dol op fotograferen en probeer iedere keer weer mooie foto’s te maken voor mijn blog. Meestal schiet ik gelijk alle product foto’s achter elkaar. Hier ben ik toch al snel een dik uur aan kwijt.


Tijd om te lunchen! Dit doe ik meestal niet echt op een vast tijdstip. Ik ben vaak druk met van alles en nog wat en vergeet soms om te eten. Stom! Meestal lunch ik op mijn blog dag met rijstwafels. Yum! Oh en een groot voordeel aan thuis werken is dat je lekker lang in je huispak rond kunt lopen, hihi. Heerlijk toch!


Na de lunch ga ik aan de slag met het inladen en bewerken van de product foto’s. Vervolgens maak ik in WordPress ook gelijk het bijpassende artikel, zodat alles af is. Op een blog dag maak ik meestal zo’n 2-3 artikelen. Het ligt er een beetje aan of ik op zo’n dag ook nog afspraken buiten de deur heb staan. Met één artikel ben ik 1-1,5 uur bezig.


Na een paar uur achter de laptop te hebben doorgebracht is het tijd voor een break. Ik kleed mijzelf aan en doe wat make-up op. Fijn!


Daarna maak ik een wandeling van minstens een half uur. Lekker om even buiten te zijn, een frisse neus te halen en mijn hoofd leeg te maken.


Eenmaal thuis neem ik een warme Chai Latte en scroll ik door mijn Instagram heen. Verder reageer ik op comments en like en reageer ik op foto’s van anderen.


Genieten van het heerlijke zonnetje wat de kamer binnen schijnt. Zo fijn! Na mijn break van ruim een uur ga ik weer aan de slag. Dit keer met foto’s maken voor o.a. mijn twee Instagram accounts. Dit zijn de lifestyle foto’s die je regelmatig op mijn Instagram ziet verschijnen. Hier ben ik dan ook ongeveer 1-1,5 uur mee bezig, afhankelijk van het aantal foto’s dat ik moet/kan maken.


Als ik zelf ook op de foto erbij ga, pak ik het statief erbij. Zo maak ik veel van mijn Instagram foto’s die binnen in huis zijn gemaakt. Ideaal! Na zo’n dagje bloggen kan ik werkelijk geen fototoestel of laptop meer zien. Haha! Ik probeer altijd zo’n 2-3 dagen vooruit te werken met mijn blog artikelen, zodat ik de dagen erop in de avonden niets hoef te doen.Rond half 7 maak ik mijn avondeten klaar. Omdat ik doordeweeks vaak alleen eet, houd ik het super simpel. Vaak eet ik dan leftovers van het weekend of simpel eten zoals wraps/salades. Ondertussen kijk ik wat YouTube video’s.


‘s Avonds heb ik nog een afspraak staan voor mijn blog. Om half 8 ga ik richting Floathouse in Breda om een uurtje te ontspannen. Floaten is zo fijn! Gisteren heb ik mijn ervaringen hierover gedeeld in dit artikel. Als je benieuwd bent, lees het dan zeker even terug!


Floathouse zit middenin de stad, ideaal!


Heerlijk om na zo’n volle dag je hoofd leeg te maken. Lekker een uur drijven in een warm bad van magnesium en zouten. Na het floaten ga ik weer terug naar huis en spring ik gelijk in bed. Ik probeer eigenlijk altijd om rond 10 uur/half 11 in bed te liggen.

Dit is hoe mijn blog dag eruit ziet! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Als je vaker een kijkje achter de schermen wilt zien, let me know!

Volg:
Share:

15 Comments

 1. 16 februari 2018 / 07:04

  Leuk zo’n achter de schermen artikel! Ik vind zo’n blogdag ook heerlijk. Je kunt zo fijn je eigen ritme bepalen.

 2. 16 februari 2018 / 07:10

  Leuk om te zien hoe jij zo een dagje indeeld! Super gestructureerd, daar kan ik nog wat van leren, haha!

 3. 16 februari 2018 / 08:24

  Tof artikel dit! Ik ben wel heel benieuwd hoe je die foto bij die schilderijen maakt? Misschien kun je daar eens iets over schrijven.

 4. 16 februari 2018 / 09:34

  Ah leuk om te zien! Ik heb mijn blogdagje laatst ook beschreven in een artikel en heb ook sinds kort een melkopschuimer, heeeerljk is dat!

 5. 16 februari 2018 / 09:42

  Wat een fijne en productieve dag, ideale afsluiting ook met het floaten. Gelukkig zie je al het harde werk wat je erin steekt super goed terug op je blog en op je Instagram. Altijd de mooiste foto’s!

 6. 16 februari 2018 / 11:03

  Wat leuk om te zien zo’n dagje en hoe jij dat doet!
  Inspireert 🙂

 7. 16 februari 2018 / 13:54

  Ohhh wat een heerlijk dagje, zo! Toch heel productief bezig zijn, maar wel lekker relaxed. Heerlijk!

 8. 16 februari 2018 / 16:31

  Wat leuk om dit zo te lezen! Leuk dagje! Ik loop ook vaak langs het floathouse en het lijkt mij ook echt een heerlijke manier om eens goed te ontspannen.

 9. 16 februari 2018 / 17:27

  Leuk om te lezen! Zoals jij het beschrijft lijkt het mij ook wel fijn om 1 dag geheel aan mijn blog te kunnen besteden. Het is dat het er op dit moment, met mij fulltime baan, er nog niet in zit.. Anders had ik niet wel geweten, haha.

 10. 16 februari 2018 / 21:32

  Leuk om te zien hoe bij jou een blog dag eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.