Recept: de lekkerste Herfst Chai Latte

herfst chai latte

Recept: de lekkerste Herfst Chai Latte

Good Morning! Jullie weten inmiddels wel dat Chai Latte mijn favoriete drankje is. Regelmatig deel ik in mijn wekelijkse ‘In the Picture’ een foto van een lekkere Chai Latte die ik in de stad drink. Koffie lust ik helaas niet! Sinds ik 3-4 jaar geleden dit Indiase kruidendrankje ontdekte wil ik niets anders meer. Gelukkig staat Chai Latte in steeds meer restaurantjes en lunchrooms op de kaart. Maar het allerlekkerste is om hem gewoon zelf te maken. Vandaag heb ik voor jullie een heel lekker recept van een Herfst Chai Latte. Ben jij ook zo gek op Chai Latte? Lees dan heel snel verder!

herfst chai latte
Chai Latte is eigenlijk gewoon warme melk met kruiden. Je kunt Chai Latte helemaal naar je eigen smaak maken. Wil je hem lekker zoet of liever meer kruidig? Veel melkschuim of juist helemaal geen melkschuim? Zelf drink ik hem het liefst lichtzoet met lekker veel melkschuim! 

Ingrediënten
– volle melk (of gezoete amandelmelk)
– 1 tl speculaaskruiden
– 1 tl kaneel
– 1 zakje Chai Tea (ik gebruik die van Clipper)
– 1 tl honing
– kaneelsuiker

Verhit in een pannetje de volle melk of amandelmelk en mix de kruiden er doorheen. Houd een beetje melk apart voor het melkschuim. Leg het theezakje in het pannetje en laat even een paar minuten goed trekken. De keuken ruikt nu al heerlijk herfstig door de lekkere mix van kruiden, hmmmm!

herfst chai latte
Klop ondertussen het overige melkschuim goed op. Ik gebruik hiervoor zelf een draagbare melkopschuimer van Blokker. Deze zijn lekker goedkoop en werken prima! Giet daarna eerst de Chai vanuit het pannetje in een glas en als laatste doe je het melkschuim erbij. Maak je Herfst Chai Latte af met lekkere speculaaskruiden en kaneelsuiker. Hmmmm, tijd om te genieten van je warme herfstdrankje! Laat die koude gure herfstdagen maar komen.

Heb jij weleens Chai Latte zelf gemaakt? En wat is jouw favorieten herfstdrankje? 

Volg:
Share:

7 Comments

 1. 25 oktober 2017 / 06:27

  Ik heb nog nooit een Chai Latte geproefd. Deze ga ik zeker maken, klinkt heerlijk!

 2. 25 oktober 2017 / 09:03

  Oooh super lekker! Die van Bagels & Beans is mijn favoriet, maar zelf maken is eigenlijk nog leuker. Deze ga ik onthouden!

  • Marloes
   25 oktober 2017 / 22:32

   Die is ook erg goed inderdaad! Heb je daar de chocolade variant ook al eens uitgeprobeerd? X

 3. 25 oktober 2017 / 09:25

  Ik heb dit nog nooit gehad, maar het lijkt me erg lekker! Ik ga het deze vakantie eens uitproberen.

  • Marloes
   25 oktober 2017 / 22:32

   Ah zeker proberen Liset! Dit is zo lekker <3

  • Marloes
   25 oktober 2017 / 22:31

   Leuk, ik ben heel benieuwd wat je ervan vind! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.