Gadgets die ik gebruik voor mijn blog

Gadgets die ik gebruik voor mijn blog

Gadgets die ik gebruik voor mijn blog

Hi allemaal! De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag wat voor apparatuur ik gebruik voor mijn blog. Ook krijg ik weleens een mailtje van meiden die zelf graag een blog willen beginnen. Wat heb je er voor nodig en heb je het ook echt nodig? Vandaag laat ik jullie in dit artikel zien welke gadgets ik gebruik voor mijn blog. Kijk je mee?


Laat ik beginnen met mijn beste investering ever: de Macbook Pro! Deze kocht ik toen ik net een half jaartje met mijn blog was begonnen (inmiddels alweer 4,5 jaar geleden). Dit ding werkt als een tierelier en laat me nooit in de steek. Hij start mega snel op en werkt gewoon ontzettend fijn. Ik kan ook echt niet meer zonder! Ik tik er al mijn blogartikelen op, bewerk er foto’s mee en verwerk mijn e-mails. Een goede aanrader als je een blog wilt beginnen: investeer in een goede laptop!

Gadgets die ik gebruik voor mijn blogOok een goede kwaliteit camera mag niet ontbreken. Ik vind persoonlijk foto’s erg belangrijk op een blog. Dit is vaak het allereerste waar ik naar kijk als ik een blog van iemand bezoek. Zijn de foto’s van slechte kwaliteit? Dan klik ik weg. Ik gebruik zelf voor mijn blog foto’s en een groot gedeelte van mijn Instagram foto’s de Canon EOS 700D. Deze camera heb ik inmiddels ook alweer zo’n drie jaar. Je kunt natuurlijk foto’s maken met de standaard bijgeleverde lens. Maar zelf gebruik ik heel erg graag de Tamron 28-75mm lens. Ook pak ik regelmatig de 50mm 1.8 lens erbij. Deze lens wordt ook wel ‘plastic fantastic’ lens genoemd. Je krijgt er het welbekende ‘bokeh’ effect mee. Met deze lens kun je leuk spelen met scherpte-diepte zoals je hier kunt zien. Een goede camera is een flinke investering maar zeker weten de moeite waard! Mocht je benieuwd zijn naar mijn fotografie tips? Die kun je hier teruglezen.

Gadgets die ik gebruik voor mijn blog
Voor veel van mijn blog foto’s gebruik ik een softbox. Zeker in de herfst- en wintermaanden kan ik niet zonder. Overdag ben ik aan het werk en wanneer ik ‘s avonds thuis kom is het al donker. Dan lukt het mij dus niet om foto’s met daglicht te schieten. Een softbox bied dan een goede uitkomst.  Mijn voorkeur heeft absoluut natuurlijk daglicht. Maar wanneer het even niet anders kan werkt een softbox zo fijn! Ik heb mijn softboxen een jaartje of drie geleden besteld bij VidaXL.


Mijn foto’s importeer ik in Adobe Lightroom en daar bewerk ik ze ook in voordat ik ze opsla op mijn computer. Ik stel de belichting goed in en speel wat met het contrast en de temperaturen. Ook stel ik de scherpte van de foto goed in. Lightroom vind ik persoonlijk echt het allerfijnste (en simpelste) fotobewerkingsprogramma.

Gadgets die ik gebruik voor mijn blog
Een blog gadget die ook zeker niet mag ontbreken is mijn Iphone 6S. Die heb ik namelijk altijd bij me. Hiermee maak ik de foto’s voor in mijn wekelijkse ‘in the picture’ en ook random foto’s die je weleens op Instagram voorbij ziet komen. Verder gebruik ik mijn Iphone om mijn mail te checken en natuurlijk voor Instagram. Instagram is een groot favoriet, waar ik niet op uitgekeken raak. Zo leuk om mee bezig te zijn! Mijn abonnement loopt inmiddels bijna af en dan wil ik graag de nieuwe Iphone 8 bestellen.


Dit zijn alle foto apps die ik op mijn Iphone gebruik. Afterlight en VSCO Cam zijn mijn favoriet!

Gadgets die ik gebruik voor mijn blog
Als laatste een gadget die ik de laatste tijd nauwelijks meer gebruik maar nog wel graag wilde laten zien is de Nikon 1J5. Deze camera heb ik vorig jaar aangeschaft en gebruikte ik om te vloggen. Echt een perfecte systeemcamera. Lekker handzaam en met een handig schermpje waar je jezelf goed in kunt zien. Ik zit te twijfelen om YouTube toch weer op te gaan pakken maar ik ben er nog niet helemaal over uit.

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel gehad. Ik ben ook erg benieuwd wat jullie voor blog gadgets gebruiken?

 

Volg:
Share:

13 Comments

 1. 4 oktober 2017 / 06:27

  Leuk om te zien! We hebben veel dezelfde soort dingen, haha. Een goede laptop vind ik ook onmisbaar!

 2. 4 oktober 2017 / 07:01

  Mooie gadgets! Ik wil nog graag een extra softbox voor de donkere dagen die er aan zitten te komen!

 3. 4 oktober 2017 / 07:02

  Ik heb dan de Macbook Air maar kan ook niet meer zonder 🙂

 4. 4 oktober 2017 / 07:15

  Mooi gadgets heb je voor je blog! Zonder mijn camera zou ik ook echt niet kunnen. Ik denk er ook aan om softboxen aan te schaffen. Lijkt me ideaal voor de donkere dagen!

 5. 4 oktober 2017 / 09:17

  Fijn artikel! Ik vind je foto’s persoonlijk echt prachtig. Ik vind het heel leuk om mee bezig te zijn en ben ook hard aan het sparen voor een nog betere camera. Ook softboxen staan hoog op mijn wensenlijstje nu de dagen weer steeds korter worden.

  • Marloes
   4 oktober 2017 / 22:13

   Super lief! Dankjewel Simone, leuk om te horen! Softboxen zijn echt onmisbaar in de herfst en wintermaanden. Ik weet zeker dat je er veel aan gaat hebben. X

 6. 4 oktober 2017 / 11:28

  Leuk, een keer zo’n artikel! Mijn laptop en spiegelreflex zijn 2 gadgets waar ik niet zonder kan voor mijn blog. Ik wil graag nog een nieuwe lens of fotostudio, maar dat wordt nog even sparen..

  • Marloes
   4 oktober 2017 / 22:12

   Een nieuwe lens heb ik ook nog op mijn lijstje staan maar inderdaad zo ontzettend duur! Ik moet ook nog een poosje sparen helaas 😉

 7. 4 oktober 2017 / 17:23

  Je gebruikt hele fijne gadgets! oh ik ben heel erg verliefd op je bureau/tafel.

  • Marloes
   4 oktober 2017 / 22:11

   Wat lief, dankjewel <3

 8. 5 oktober 2017 / 07:22

  Leuk artikel!! En super mooie spulletjes heb je!! Hier ook een MacBook! Duur, maar echt elke cent waard!!

 9. 5 oktober 2017 / 12:09

  Wat veel handige gadgets! Ik merk zelf dat een goede laptop en een camera zeker nodig zijn voor een blog! Zelf heb ik ook een softbox, maar deze gebruik ik nog niet zo enorm vaak. Deze winter ga ik er wat meer mee proberen te fotograferen!

 10. 6 oktober 2017 / 16:40

  Leuk om te zien welke gadgets jij allemaal gebruikt. Voor mij is de softbox toch echt wel essential aangezien ik vaak pas in de avond foto’s kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.