Recept: Granola Parfait

Recept: Granola Parfait

Mijn favoriete maaltje van de dag is zeker weten het ontbijt. Ik hou ervan, en kan hier echt zo van genieten! Granola parfait is iets wat ik wekelijks maak, en erg lekker vind. Het ziet er ook nog eens super leuk en kleurrijk uit. Eigenlijk is het erg simpel. Je maakt laagjes van wat yoghurt of kwark met granola. De granola is erg lekker als je hem zelf maakt. Verder kun je er van alles aan toevoegen wat je zelf lekker vind. Benieuwd hoe je een granola parfait kunt maken? Kijk dan snel mee naar het recept!


Wat heb je nodig?
– 250 gram magere kwark of Griekse yoghurt
– snufje kaneel
– 1 kiwi
– 1 handje granaatappelpitjes
– 3 el granola (bv. Dorset honey granola of zelf maken)
– 1/2 banaan
– 1 blokje pure chocolade (85%)

Pak een glas en schep er laagjes van kwark/yoghurt en granola in. Versier de randjes van het glas met kiwi, en blijf scheppen totdat het glas mooi gevuld is. Als topping gebruik je ook nog wat granola, granaatappelpitjes en een stukje pure chocolade. Je kunt er optioneel nog wat kaneel bij doen voor wat extra smaak. Hmm.. dit is zeker weten één van mijn favoriete ontbijtjes samen met pancakes, waar ik van kan blijven genieten!

Eet smakelijk!

Heb jij weleens een granola parfait gemaakt?

2 Comments

  1. 17 februari 2017 / 06:04

    Ik maak dit ook wel eens, het ziet er zo leuk uit ook! Een feestje om mee te ontbijten :-).

  2. 18 februari 2017 / 17:32

    Hmm ziet er zo lekker uit. Ik zou wel een weekje bij jou willen ontbijten haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.