FitFood Made Easy

FitFood Made Easy

Zoals jullie weten ben ik dol op lekker en gezond eten. Zelf ben ik regelmatig in de weer met gezonde(re) baksels en lekkernijen. Ik vind het dan ook belangrijk om goede voeding binnen te krijgen, waarbij mijn lijf zich goed voelt. Veel inspiratie vind ik vaak op Pinterest en uit lekkere recepten boeken. Laatst ontving ik het leuke receptenboek van FitFood Made Easy. Vandaag vertel ik jullie hier wat meer over!Sjanett en Maaike zijn het gezicht achter Fitfood. Zij hebben ook een erg leuke blog waar je terecht kunt voor heerlijke recepten, workouts en coaching. Zij helpen je om met Fitfood de beste versie van jezelf te worden. Fitfood is een manier van eten waarbij je je lijf zo goed mogelijk voedt. Het eten van volwaardige, pure en zo min mogelijk bewerkte voeding. Dat wil zeggen: veel verse groente en fruit, biologisch of grasgevoerd vlees, eieren, gezonde vetten zoals avocado en olijfolie, volkoren- en of glutenvrije granen en noten en zaden. In het boek staan meer dan 100 recepten. Naast de recepten staan er ook superveel handige en nuttige tips & tricks in, die je zeker gaan helpen bij een gezonde leef- en eetstijl. Een erg handige tip die in het boek staat is de porties die je moet eten. Zo weet je precies hoeveel vetten, koolhydraten, groente en eiwitten je in een maaltijd nodig hebt!
En dan mogen natuurlijk de heerlijke recepten uit het boek niet ontbreken. Alle recepten zijn makkelijk te bereiden en geschikt voor iedereen. Je hebt er geen tientallen ingrediënten voor nodig, en de gerechten zijn vrij snel klaar. Bij de recepten staat ook precies bij vermeldt wat voor keuken tools je nodig hebt. Ook erg handig! In het boek vind je verschillende ontbijt-, lunch en diner recepten. Mijn favoriete recepten uit het boek zijn de kokoswafels, ontbijtcake met blauwe bessen en kick-ass kip. Ik ben nu eenmaal een zoetekauw. Haha! Ook de food foto’s in het boek zijn mooi gemaakt. Een detail waar ik dan weer graag op let. Zeker bij een boek waar recepten in staan ;-).


De kokoswafels eet ik zelf regelmatig als ontbijt of lunch. Easy om te maken, super lekker en snel klaar! Ik zal het recept dan ook zeker even met jullie delen.

Ingrediënten voor 2 porties
4 eieren
60ml grasboter
60ml kokosmelk
3 el kokosmeel
1/4 tl bakpoeder
snufje zeezout
Honing en vers fruit als topping

Mix alle ingrediënten met een garde tot een egaal beslag. Verwarm ondertussen de wafelijzer en giet er een dun laagje van het beslag in. Wanneer de wafels goudbruin gebakken zijn, haal je ze eruit. Serveer de kokoswafels lekker met wat honing en vers fruit. Ik heb er zelf ook nog wat magere kwark op gedaan. Nomnom…smullen maar!

Zijn jullie al bekend met het FitFood Made Easy boek? Je kunt het boek online bestellen voor €29,95. 

6 Comments

 1. 9 februari 2017 / 06:40

  Ik ken dit boek niet, maar het klinkt wel als een fijn en handig boek!

 2. 9 februari 2017 / 09:01

  Wauw, een prachtig boek! Ik ga deze even op mijn lijstje zetten (heb zelf net het boek vol glutenvrije baksels van Oh my Pie aangeschaft, ook echt een aanrader)!

 3. 9 februari 2017 / 10:27

  Ik ken het boek niet, maar de gerechten zien er heerlijk uit! En die wafels wil ik ook wel eens maken, jum!

 4. 9 februari 2017 / 16:10

  Het lijkt me echt een super leuk boek! Alles ziet er zo lekker uit 🙂

 5. 9 februari 2017 / 16:50

  Wauw ik ga dit boek eens opzoeken, looking good! fijne week verder

 6. 9 februari 2017 / 22:24

  Ik kende dit boek niet maar hij staat inmiddels nu wel op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.