Recept: Pompoenbrood

pompoenbrood3kopie

Recept: Pompoenbrood

De herfst is mijn favoriete seizoen om nieuwe baksels uit te proberen. Pompoen is een typische herfstgroente, die je in veel gerechten en baksels kunt gebruiken. Pompoen is super lekker zoet van smaak, en daarom ideaal om te gebruiken in het recept van vandaag. Ik heb namelijk een heerlijk pompoenbrood gebakken voor jullie. Ideaal om als ontbijt/lunch of tussendoortje te eten. Benieuwd naar dit heerlijke receptje? Lees dan snel even verder!

pompoenbrood1
Ingrediënten
– 50 gram amandelmeel/boekweitmeel
– 100 gram volkoren speltmeel
– 150 gram pompoenpuree
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille poeder
– 1 tl koekkruiden
– 1 tl appelazijn
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– 3 eieren
– handje rozijnen
– 2 el honing of agavesiroop
– pompoenpitten of chiazaad

Rooster de pompoen in 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 170 graden. Daarna kun je heel gemakkelijk de vulling van de pompoen eruit scheppen met een lepel en fijnprakken totdat het een puree wordt. Voeg aan de puree de honing, eieren, appelazijn toe. De droge ingrediënten mix je ook door elkaar. Als laatste voeg je de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe, en mix je alles tot een glad beslag. Giet het beslag in een bakvorm en bestrooi met pompoenpitten of chiazaad. Pompoenpitten vind ik persoonlijk het lekkerste, maar had ik op dit moment niet in huis.

pompoenbrood2kopie
Bak het pompoenbrood af in 30 minuutjes op 180 graden. Je huis ruikt daarna heerlijk zoet en kruidig tegelijk, hmmm! Laat het brood daarna goed afkoelen en besmeer eventueel met wat notenpasta of jam. Smullen gegarandeerd :-)!

Eet smakelijk!

Eet jij weleens pompoen?

Volg:
Share:

5 Comments

  1. 5 november 2016 / 08:27

    Wat ziet dat er weer heerlijk uit Marloes! Het lijkt mij stiekem wel een werkje om te maken, maar volgens mij is het resultaat super lekker!

  2. 5 november 2016 / 13:23

    Nog nooit op eigenlijk (of iets anders met pompoen) maar wil het wel graag proberen, ziet er namelijk lekker uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.