Recept: Spelt Pannenkoeken met Abrikozenjam


Recept: Spelt Pannenkoeken met Abrikozenjam

Goedemorgen allemaal! Een tijdje terug dook ik weer gezellig de keuken in om een heerlijk gerecht op tafel te zetten voor de Hero Jam Studio. Hier heb ik al eerder een lekker dessert voor mogen maken. Nu was het tijd om één van mijn favoriete gerechten klaar te maken: pancakes of course! Ben je benieuwd naar dit lekkere recept? Kijk dan snel mee!


Ingrediënten
– 100 gram volkoren speltmeel
– 200 ml karnemelk
– 2 eieren
– 2 tl kaneel
– 1 tl vanille poeder
– 4 el magere kwark
– 1 klein bosje rode besjes
– 3 el Hero Abrikozenjam
– kokosolie (om in te bakken)


Maak het beslag klaar door alle ingrediënten samen toe te voegen in een beslagkom. Mix met een garde tot een dik en lobbig beslag. De karnemelk zorgt ervoor dat de structuur van de pannenkoeken lekker dik is, net zoals bij de bekende ‘American Pancakes’.

Smelt ondertussen een klein beetje kokosolie in een pannetje. Ik bak de pannenkoeken in een mini pannetje, zodat ik mooie kleine pancakes krijg. Doe een laagje beslag in het pannetje, en laat de pancakes op een klein vuurtje goudbruin van kleur worden. Wanneer er kleine bubbeltjes in het beslag verschijnen, kun je de pannenkoekjes omdraaien.


Stapel de pannenkoeken op een bordje, en doe na iedere laag een beetje kwark erbovenop. Wanneer je klaar bent met stapelen is het tijd om de abrikozenjam toe te voegen. Smeer met een lepel de jam uit op de bovenkant van de pannenkoeken. De abrikozenjam geeft de spelt pannenkoeken een heerlijke zoete smaak. Dat is echt heerlijk! Garneer de pancakes eventueel met wat rode besjes.

Bon appetit!

7 Comments

 1. 13 oktober 2016 / 06:35

  Jouw pannenkoekjes zien er altijd zo lekker uit!

 2. 13 oktober 2016 / 08:50

  De pannenkoekjes wil ik zeker eens maken! De jam sla ik over, want daar houd ik niet van!

 3. 16 oktober 2016 / 00:04

  Oh yummy, dit lijkt me zo lekker! Vooral abrikozenjam ♥ Mooie foto’s ook, volgens mij kun jij nog een bord spruitjes met bloemkool fotograferen en dan zou ik het nog eten. Kun je nagaan!

 4. 16 oktober 2016 / 22:13

  Yum wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Ik krijg er gewoon honger van:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.