Recept: Kersen Cheesecake in een Maison Jar

cheesecakehero1

Recept: Kersen Cheesecake in een Maison Jar

Laatst mocht ik een super leuk recept maken voor de Hero Jamstudio. Ik mocht zelf een recept verzinnen wat ik wilde maken met de Kersen Jam van Hero. Daar hoefde ik gelukkig niet lang over na te denken, en al snel kwam ik uit op een heerlijke Kersen Cheesecake in een Maison Jar. Leuk om te serveren als dessert na een etentje met vrienden. Benieuwd hoe je deze Kersen Cheesecake kunt maken? Kijk dan snel mee naar het recept!

cheesecakehero5
Ingrediënten voor 2 porties
– 225 gram Mascarpone
– 5 el Hero Delight Kersen Jam
– 100 gram Griekse Yoghurt (10% vet)
– 1 tl kaneel
– 2 tl honing
– 1 tl vanille poeder
– 1 tl citroensap
– 4 st aardbeien

Voor de garnering
– 1 el chocolade granola

Voor de bodem
– 80 gram rauwe cashewnoten
– 5 st Medjool dadels

cheesecakehero6
Laat de cashewnoten een uurtje weken in een bakje water. Leg de mascarpone voor gebruik uit de koelkast. Pak een beslagkom en prak met een vork de mascarpone fijn. Mix daarna de Griekse Yoghurt erdoorheen. Voeg de kaneel, poedersuiker, honing, vanille poeder en citroensap toe aan het beslag, en mix alle ingrediënten goed door elkaar met een vork. Zet het beslag even in de koelkast voor een kwartiertje.

Ondertussen ga je aan de slag met de bodem van de cheesecake. Mix de cashewnoten samen met de medjool dadels in een keukenmachine of blender, totdat ze helemaal goed fijngemalen zijn. Door de medjool dadels krijg je een plakkerige substantie, waardoor je een goede bodem kunt maken. Bedek de Maison Jar met een laagje van dit notenmengsel. Daarna kun je laagsgewijs de Maison Jar met de kersenjam en roomkaas vullen. Als topping strooi je er nog wat granola en aardbeien overheen.

Smullen maar!

Volg:
Share:

9 Comments

  1. 4 augustus 2016 / 06:57

    Ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker onthouden!

  2. 5 augustus 2016 / 17:01

    Oh wauw, wat ziet dat er heerlijk uit! En dat terwijl ik honger heb, hahah!

    • Marloes
      8 augustus 2016 / 22:42

      Haha, ja het is echt super lekker!

  3. 8 augustus 2016 / 13:48

    Oeh dit ziet er leuk én lekker uit! 🙂

  4. 9 augustus 2016 / 12:19

    Het ziet er echt heerlijk uit en leuk in zo’n jar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.