Recept: Gezonde Kwarktaart als ontbijt

kwarktaart1
Good morning! Laatst ontdekte ik via Instagram een heerlijk recept van Jelmer de Boer. Kwarktaart die je met een gerust hart ‘s ochtends als ontbijt kunt eten. Dat klinkt bijna te lekker om waar te zijn. Ik was super benieuwd naar de ingrediënten die erin gingen, en probeerde het recept gelijk uit. De eerste keer was ik er niet gelijk gek op, omdat ik de proteïne poeder te overheersend vond. Ik gebruik dan ook poeder met een vanille smaakje. Mocht je de proteïne poeder willen skippen? Dan heb je alleen de kwark en cream cheese nodig. De hoeveelheid eiwitpoeder heb ik dus iets aangepast in het recept, en nu is ie precies goed! Deze kwarktaart is eiwit- en vezelrijk! Je ideale power ontbijtje! Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel mee!

Ingrediënten
– 900 gram magere kwark
– 200 gram cream cheese (5% vet van Linessa, Lidl)
– 40 gram eiwitpoeder (Ik gebruik Sunwarrior Blend)
– 250 gram mix van bosbessen en frambozen
– 30 gram gesmolten roomboter
– 6 plakjes gelatine
– 200 gram roggebrood (Ekoplaza)
– 100 gram dadels

kwarktaart2
Week de gelatine in koud water. Begin dan eerst met het maken van de taartbodem. Hak met een keukenmachine het roggebrood in kleine, fijne stukjes. Hak daarna de dadels met de keukenmachine fijn, en mix het samen met het roggebrood. Smelt ondertussen alvast de roomboter in een pannetje op een klein vuurtje en roer de gesmolten roomboter door het roggebrood mengsel. Zet daarna de bodem in de koelkast.

Mix de kwark samen met de cream cheese en het eiwitpoeder door elkaar. Wil je liever geen eiwitpoeder gebruiken? Mix dan alleen de cream cheese en kwark. Met een staafmixer pureer je ondertussen de mix van bosbessen en frambozen tot een puree. Warm dit daarna even op in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme fruit mengsel heen. Giet het fruit mengsel door de kwark heen, en stort het neer op de bodem van de taart. Zet de taart daarna in de koelkast, en laat het voor minstens 3 uur opstijven. Daarna kun je heerlijk genieten van je gezonde ontbijt of tussendoortje!

Eet smakelijk!


Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter

liefsmarloes

lank

Volg:
Share:

26 Comments

 1. 25 maart 2015 / 06:59

  Ik hou niet echt van kwarktaart , maar dit ziet er wel goddelijk uit!

 2. 25 maart 2015 / 07:29

  mmmm het idéé! kwarktaart als ontbijt! misschien maar eens uitproberen 🙂

 3. 25 maart 2015 / 07:40

  Hmmm ziet er heerlijk uit. Ik heb regelmatig een soortgelijke taart gemaakt, maar dan met een noten/dadel bodem. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe een roggebrood bodem smaakt.. In eerste instantie lijkt het mij niet heel lekker, maar ik ben altijd van het nieuwe dingen proberen dus ga het zeker een keer maken!

 4. 25 maart 2015 / 07:42

  Ah Marloes, je moet echt iets professionelen gaan doen hoor met je recepten en foto’s! Kok? 😀 Te lekker weer <33

 5. 25 maart 2015 / 07:57

  Iedereen in mijn familie houdt van kwarktaart, dus een gezondere versie is hier zeker welkom!

 6. 25 maart 2015 / 08:08

  Oh dit klinkt echt héérlijk, dit zou ik nog kunnen maken. Yay! Ik ga het zeker weten eens proberen 😀

 7. 25 maart 2015 / 08:11

  Oeh yum, kwarktaart als ontbijt klinkt wel érg goed … 🙂

 8. 25 maart 2015 / 09:14

  Een power ontbijtje indeed, hij ziet er heerlijk uit <3

 9. 25 maart 2015 / 09:47

  Weer zo’n goddelijk recept, we maakte zo iets vergelijkbaars dit weekend helaas was het niet een super succes haha. Ben benieuwd naar dit recept!

 10. 25 maart 2015 / 10:00

  Het ziet er heerlijk uit! Ik hou alleen niet zo van roggebrood en ik ben super allergisch voor proteine poeder. Ik ben lactose intolerant en proiteine poeder is eigenlijk praktisch lactose poeder haha. Helaas!

 11. 25 maart 2015 / 10:52

  Oeh wat is dit een geweldig recept zeg!
  Ik ben enorm benieuwd hoe dit smaakt. Ik ga het eens maken!
  Liefs Lonneke

 12. 25 maart 2015 / 12:13

  Oeh wat een lekker recept! Heel bijzonder ook de bodem van roggebrood en dadels! Ik ga het recept opslaan!

 13. 25 maart 2015 / 12:20

  en nu heb ik zin in een stuk taart.

  ik wil zelf ook nog steeds een keer een gezonde kwarktaart maken. die van jou ziet er erg lekker uit.

 14. 25 maart 2015 / 13:13

  Perfect! Dit recept sla ik op en ga ik de eerst volgende keer dat ik een taart ga maken, maken! 😀 lijkt me super lekker, thanks for sharing <3

 15. 25 maart 2015 / 15:13

  Ik hou echt van je recepten! Ik wil graag bewust zijn van wat ik eet en ik heb al veel van je kunnen leren. Ik sla hem op! Deze móet ik onthouden.

 16. 25 maart 2015 / 18:04

  Ahhh ziet er zo lekker uit en dan voor je onbijt! Super lekker, net of je s’ ochtens gewoon een taartje mag eten omdat iedere dag een feestje is! Ik ga hem zeker een keer proberen.

 17. 25 maart 2015 / 19:04

  Wauw! Dit ziet er echt megalekker uit. Ik heb deze week mijn ‘healthy’ ontbijtje gedeeld op mijn blog, maar dit ziet er ook echt supergoed uit! Dit ga ik zeker uitproberen.

 18. 25 maart 2015 / 21:16

  Wat ziet dit er heerlijk uit! Wil ik zeker eens uitproberen ook al ben ik niet zo’n grote fan van taart.

 19. Robin
  12 oktober 2015 / 17:26

  is er ook bekend hoeveel, kcal, koolhydraten & eiwitten in een hele taart/ per stuk zitten??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.