The Body Shop Glazed Apple

The Body Shop Glazed Apple

Laatst was ik aanwezig bij het Christmas fun event van The Body Shop. Op het event maakte we kennis met de heerlijke nieuwe kerst limited collectie van The Body Shop. Glazed Apple is er daar één van. Vandaag review ik de Glazed Apple Body Butter en Glazed Apple Bath Jelly.

The Body Shop Bath Jelly

Een bath jelly is geheel nieuw voor mij. De Glazed Apple bath jelly zit verpakt in een plastic pot met een inhoud van 250ml. De pot heeft een zilverkleurige draaidop, waarmee je de pot open kunt draaien. De pot is doorzichtig, dus je kunt zo precies zien hoeveel inhoud er nog in zit.


De structuur van de jelly doet me een beetje denken aan ‘drilpudding’. Als je met de pot schud, drilt alles lekker mee. Haha! De bath jelly is zoals de naam al aangeeft voor in bad. Heb je geen bad, dan zou ik deze bath jelly dus ook niet aanraden. Voor in bad, pak ik een lekkere flinke dot bath jelly met mijn vinger en houd ik mijn vingers onder de kraan. De bath jelly verandert dan in schuim, en de geur die vrijkomt is heerlijk! Misschien ken je wel, de geglazuurde appels op een stokje uit de Efteling? Zo ruikt de Glazed Apple lijn van The Body Shop dus ook. Fris als appeltjes en lekker zoet! Yum!

Ingrediënten
Aqua/Water (Solvent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Glycerin (Humectant), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate (Viscosity Modifier), PEG-150 Distearate (Surfactant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Polysorbate 20 (Surfactant), Mel/Honey (Humectant), Polyglyceryl-2 Caprate (Skin-Conditioning Agent), Sodium Benzoate (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), Sucrose (Humectant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Pyrus Malus Fruit Extract/Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract (Skin Conditioning Agent), Denatonium Benzoate (Denaturant), Citral (Fragrance Ingredient), Potassium Sorbate (Preservative), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant), CI 17200/Red 33 (Colorant).

Er zit SLS in de bath jelly en parfum staat ook vrij ver bovenaan de lijst. Zijn dit twee ingrediënten die je liever vermijdt. Dan kun je de bath jelly beter skippen. Wat er verder nog in zit: fair trade honing, limoen, apple fruit extract en kleurstoffen die het groene kleurtje aan de bath jelly geven. Alleen de honing verzorgt je huid. Verder zitten er niet echt verzorgende bestanddelen in de bath jelly. En gaat het gewoon puur om de structuur en een lekker schuimend bad natuurlijk!

The Body Shop Body Butter

Mijn favoriet van de twee is toch wel de body butter, die je huid wel degelijk verzorgt. De body butter zit verpakt in de welbekende grote ronde pot, met een inhoud van 200ml. De pot heeft net zoals de bath jelly een appeltjes groene kleur! Het rode strikje om de appel geeft een kerstige uitstraling. Leuk gedaan!


De Glazed Apple body butter heeft een lekkere volle en romige structuur. De body butter smeert makkelijk uit over de huid, en trekt ook vrij snel in de huid.

Ingrediënten
Aqua/Water (Solvent), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifying Agent), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), PEG-100 Stearate (Emulsifying Agent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Emollient), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Cera Alba/Beeswax (Emulsifier), Dimethicone (Emollient), Pyrus Malus Seed Oil/Pyrus Malus (Apple) Seed Oil (Emollient), Sucrose (Humectant), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Tocopherol (Antioxidant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Linalool (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 42090/Blue 1 (Colorant).

Ook de ingrediënten lijst ziet er prima uit. Bovenaan de lijst zie je veel verzorgende bestanddelen staan zoals: fairtrade Shea boter, sesam olie, glycerin, soja olie, bijenwas, apple zaadolie, fairtrade cacao boter. Klinkt allemaal goed! Hier krijgt je huid een lekkere boost van! Verder zitten er ook nog wat siliconen in de body butter, kleurstoffen en parfum staan bijna helemaal onderaan de lijst.

Conclusie

Ik vind de Glazed Apple lijn een fijne toevoeging aan de kerstcollectie van The Body Shop. Appel geur is niet het eerste waar ik aan denk bij kerst. Maar geglazuurde appel dan weer wel. Heel bijzonder, en de geur vind ik heerlijk fris en zoet. Je moet de lijn zeker even gaan ruiken als je bij The Body Shop naar binnen loopt. De bath jelly is een leuk en grappig product, en net weer even iets anders dan een douchegel of badolie. Een heerlijk momentje voor jezelf in een schuimend bad van geglazuurde appeltjes. De body butter verzorgt je huid goed, en trekt vrij snel in. De geur blijf je heel subtiel ruiken op de huid. Lekker!

De Glazed Apple collectie van The Body Shop is limited edition en dus maar tijdelijk verkrijgbaar. Voor een pot body butter van 200ml betaal je €16,-. De bath jelly kost €9,-!

 

Hebben jullie al een product gekocht uit de nieuwe kerst collectie van The Body Shop?

35 Comments

 1. 10 november 2014 / 06:34

  Wat een heerlijke review, ik ben zo benieuwd naar deze appel geur! <3

 2. 10 november 2014 / 08:03

  Ik heb de geur gister toevallig in de winkel geroken, echt een ontzettend fijne en heerlijke geur <3 Een aantal van deze producten komen sowieso op mijn wishlist!

 3. 10 november 2014 / 08:05

  Ik vind het er zooo vrolijk uit zien! En je foto’s zijn het prachtig! Helaas vind ik deze geur echt niet zo lekker, iets te fris!

 4. 10 november 2014 / 08:56

  De bodybutter lijkt me zo lekker! Toevallig heb ik hem vorige week even geroken en hij is heerlijk kwa geur :).

 5. 10 november 2014 / 09:47

  Fijne review! Ik ben heel erg benieuwd en ze staan zeker ook op mijn wishlist!

 6. 10 november 2014 / 10:09

  Klinkt goed! Ik ben benieuwd naar de geur, lijkt me heerlijk!

 7. 10 november 2014 / 10:22

  Klinkt erg lekker! Weet alleen niet of ik van zal zijn van de appelgeur!

 8. 10 november 2014 / 10:29

  Klinkt heel erg goed! Ik ga vanmiddag even langs bij TBS, want ik ben erg benieuwd naar deze geur!

 9. Esther
  10 november 2014 / 11:41

  Ik ben echt verliefd op de producten van TBS. Deze lijkt mij ook erg lekker! Ik ken de geur nog niet maar als ik er langskom zal ik zeker even ruiken 🙂 Vooral de bodybutter lijkt me heerlijk

  • 26 april 2016 / 16:27

   It’s like you’re on a misiosn to save me time and money!

  • 20 mei 2016 / 16:24

   tracey · Hi Sonia – Haha, isn’t Chief Hank just the loveliest? I try to be good and not use tissues most of the time … but when I’m really unwell with a cold or flu I do turn to the tissues too.

  • 19 oktober 2016 / 18:17

   सही है, लेकिन मुझे लगता है कि राष्ट्रवाद का जितना सकारात्मक उपयोग हो सकता था हो चुका है। अब तो उस का दुरुपयोग ही हो रहा है।

 10. 10 november 2014 / 12:05

  Deze lijn lijkt me zo lekker he!! <3 ik ben echt benieuwd naar de geur

 11. 10 november 2014 / 14:47

  Ik ben wel erg benieuwd geworden naar de jelly nu! Fijne review

 12. 10 november 2014 / 15:06

  Klinkt als een heerlijke geur! Ik ben heel benieuwd naar deze lijn.

 13. 10 november 2014 / 15:19

  Deze lijn maakt me elke keer vrolijk als ik er foto’s van zie!
  Ik heb zelf ook de jelly en body butter gekocht, maar ook de handcrème, zeepje, body polish en shower gel! 😀

 14. 10 november 2014 / 15:39

  Heerlijk! Ik wist al bij voorbaat dat ik deze lijn verrukkelijk zou vinden. Toen ik bij TBS was, werd dit bevestigd en ik kon het niet laten een body butter mee te nemen. Hmm heerlijk!

 15. 10 november 2014 / 16:41

  Ik ben zo benieuwd naar de geur, want ik kan me er weinig bij voorstellen. De producten zien er wel echt prachtig uit en lijken me heerlijk. Je hebt ze ook mooi op beeld vastgelegd.

 16. 10 november 2014 / 17:14

  Inderdaad, aan appel denk ik ook niet meteen aan kerstmis, alhoewel de verpakking wel echt een feestelijk tintje heeft. Zo’n schattige verpakking + de kleur is FAB! De douche jelly vind ik nog steeds apart, maar ergens lijkt het mij wel leuk om dit eens te proberen. Nice dat er ook fair trade producten in zitten, I love that! De geur Mar.. de geur.. OMG!

  • Marloes
   10 november 2014 / 22:26

   Haha, ja de bath jelly is inderdaad een grappig product om eens uit te proberen. Net dril pudding :-)!

  • Marloes
   10 november 2014 / 22:25

   Zeker even de moeite waard om te ruiken. Als je van de combinatie fris en zoet houd, vind je hem waarschijnlijk lekker!

 17. 10 november 2014 / 20:13

  De bath jelly klinkt erg fijn voor in je bad. De geur vind ik ook wel heerlijk ruiken 😀 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.