The Body Shop Hand Creams

The Body Shop Hand Creams

Nu we weer langzaam richting de herfst gaan, merk ik dat mijn handen vaak wat droger aan gaan voelen. Nu is het gelukkig op dit moment nog heerlijk nazomer weer, en hebben we alweer een paar prachtige zomer dagen achter ons. Toch vind ik het fijn om mijn handen alvast goed te verzorgen met een verzorgende hand crème. Vandaag review ik twee heerlijke hand crèmes van The Body Shop.

Verpakking

De twee varianten die ik heb ontvangen zijn de Shea hand cream en de Moringa hand cream. De handcrèmes zitten verpakt in een handige knijp tube van 30ml. Een fijn formaat, want zo kun je de crèmes ook makkelijk mee in je tas nemen. Op de tube zit een kleine zwarte draaidop, die je er makkelijk af kunt draaien. Door de ronde opening knijp je de crème makkelijk uit de tube. De voedende handcrème heeft een lichte gel-crème textuur en voelt niet vet aan.

De Shea hand cream heeft een lekkere nootachtige geur, maar ruikt ook heel fris. Ik vind de geur van de handcrème niet te vergelijken met de body butter. Die ruikt iets meer ‘clean’. De textuur is erg fijn en makkelijk om uit te smeren. De gel textuur zorgt ervoor dat de crème lekker snel intrekt. Na afloop voelen je handen heerlijk zacht en verzorgend aan.

Aqua/Water, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sodium Polyacrylate, Parfum/Fragrance, Cetyl Alcohol, Pentaerythrityl Distearate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glycine Soja Oil/Glycine Soja Oil, Orbignya Oleifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Myristamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Citric Acid, Caramel, CI 19140/Yellow 5

De ingrediënten zien er goed uit. Er zitten veel verzorgende oliën in de handcrème zoals amandelolie, sojaolie, babussa olie, sheaboter (fair trade). Verder zit er nog wat parfum en kleurstoffen in de handcrème. Voor een tube van 30ml betaal je €5,50. Dit vind ik echt niet veel voor een fijne en verzorgende handcrème als deze.

De Moringa hand cream heeft mij blij verast. Want wat is de geur lekker zeg. Het doet me gelijk denken aan een heerlijke, frisse vrouwelijke parfum. Het liefst smeer ik hier mijn hele lichaam mee in, hihi. Ook de Moringa hand crème vind ik weer wat anders ruiken dan de body butter. De handcrème is wat zoeter van geur. Yay, moringa is zeker mijn favoriet! Ook hieronder nog even de ingrediënten op een rijtje:

Aqua/Water, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil , Sodium Polyacrylate , Cetyl Alcohol, Parfum/Fragrance (Fragrance), Pentaerythrityl Distearate, Phenoxyethanol , Caprylyl Glycol , Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside , Glycine Soja Oil/Glycine Soja Oil, Orbignya Oleifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Moringa Oleifera Seed Oil, Myristamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate , Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum , Linalool, Benzyl Salicylate, Disodium EDTA, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Geraniol , Tocopherol , Citric Acid, Caramel , CI 19140/Yellow 5

Ook in de Moringa handcrème zitten weer dezelfde fijne verzorgende oliën net als in de Shea handcrème.

Op de swatch is de gelly textuur van de crèmes goed te zien. Links zie je de Shea handcrème en rechts Moringa. De crèmes zijn lekker vol en rijk, smeren makkelijk uit en trekken snel in zonder de huid vet achter te laten.

Conclusie

Dit zijn de eerste twee handcrèmes van The Body Shop die ik heb uitgetest. Ik vind ze echt super fijn werken, en daarbij zijn de geuren ook erg lekker. Het fijne aan de hand crèmes is dat ze lekker snel intrekken. Daarbij hebben de tubes een handig formaat zodat je ze makkelijk mee kunt nemen in je tas of op reis. Na gebruik voelen mijn handen heerlijk zacht en verzorgend aan. Ook om de prijs hoef je het niet te laten, want de tubes kosten €5,50 per stuk. Niet duur voor een fijne handcrème!

Hebben jullie al weleens een handcrème van The Body Shop uitgeprobeerd?


Deze review bevat producten die door een bedrijf of merk zijn opgestuurd.

31 Comments

 1. 18 september 2014 / 06:22

  Ik gebruik eigenlijk nooit handcreme, vind het gevoel niet zo prettig:)

 2. 18 september 2014 / 06:31

  De Moringa crème had me ook verrast toen ik hem teste! Wat een lekkere geur he, de beste uit alle TBS handcremes vind ik. Hele fijnwerkende crème ook!

  X Sara

 3. 18 september 2014 / 06:40

  Oeh, als mijn handcrème op is ga ik zeker één van deze kopen! Ze lijken me ontzettend fijn en de prijs is super goed te doen! 🙂

 4. 18 september 2014 / 07:14

  De verpakking vind ik zo leuk! Ik heb nog nooit een handcrème van The bodyshop gebruikt, ik ben erg benieuwd.

 5. 18 september 2014 / 07:53

  Wat een heerlijke hand creams van TBS! 🙂 Ik had niet anders verwacht dan dat ze fijn zouden zijn haha! Ik hou van zulke producten die je lichaam frisser laten voelen! Ik zou ze zo kopen, want ik ben overtuigd!

 6. 18 september 2014 / 08:20

  Moringa en Shea zijn echt mijn twee favorieten geuren van TBS. Heb ze zelf in de body butter variant. De handcremes van TBS heb ik nog nooit gehad. Wanneer mijn hand crèmes op zijn ga ik er ook eens eentje proberen!

 7. 18 september 2014 / 08:48

  De shea geur is zo fijn, ze lijken me heerlijk!

 8. 18 september 2014 / 09:29

  Ik heb ze nog nooit getest maar ben nu al fan!

 9. 18 september 2014 / 09:46

  Die moringa vond ik ook al zo lekker ruiken, heerlijk! Ze zijn inderdaad heel erg fijn!

 10. 18 september 2014 / 10:30

  Ik vind de geuren van deze handcrèmes ook zo ongelofelijk lekker! Heb ze laatst allemaal geroken in de winkel haha 🙂 Ook een heel fijn prijsje inderdaad!

 11. 18 september 2014 / 10:38

  Dit lijken me echt lekkere handcremes!

 12. 18 september 2014 / 11:03

  Ik ben nooit zo fan van handcreme’s, heb altijd last van plakkerige en zweterige handen als ik producten op mijn handen smeer. Al lijkt deze me wel (even mijn situatie wegdenkend) erg fijn!

 13. 18 september 2014 / 12:09

  Deze heb ik nog niet gezien bij The Bodyshop, maar wat lijken ze me heerlijk! De tubevorm vind ik ook erg leuk en de prijs heeft me positief verrast. Liefs, Felicia

 14. 18 september 2014 / 12:22

  Oeh heerlijk! Echt een formaat die ik mee zou nemen in mijn tas! Ben er erg benieuwd naar, fijne review

 15. 18 september 2014 / 12:41

  Ik ben nodig toe aan een nieuwe handcreme! Deze lijken mij echt perfect hoor heel veel goeie verhalen erover. Liefs

 16. 18 september 2014 / 12:59

  De verpakking doet me heel erg denken aan de handcrème van Sabon. Is overigens erg fijn inderdaad, zo een verpakking. De handcrèmes klinken heel erg fijn. Mijn voorkeur gaat uit naar handcrèmes die snel intrekken, dus ik denk dat ik deze binnenkort wel eens ga proberen. Goede review weer!

 17. 18 september 2014 / 13:07

  Ik heb ze hier ook nog liggen, maar nog niet gebruikt. Ben nu wel erg benieuwd geworden! 🙂

 18. 18 september 2014 / 14:43

  De structuur ziet er fijn uit, klinkt heel goed.

 19. 18 september 2014 / 14:58

  Ze lijken me heerlijk. Handcrème is voor mij zeker onmisbaar in de winter.

 20. 18 september 2014 / 15:05

  Ik heb die met honing, vind ‘m erg fijn!

 21. 18 september 2014 / 16:16

  Het lijken me fijne handcrèmes, ik ga ze ook eens testen 🙂 liefs x

 22. 18 september 2014 / 17:49

  ik gebruik eigenlijk amper handcrème
  en als ik t dan wil, pak ik body lotion mss niet zo ideaal
  deze klinken alvast wel goed, eens naar kijken

  Liefs
  Karlien

 23. 18 september 2014 / 18:28

  Oei, die kleine dopjes…Ik ben zo’n kluns en raak die heel snel kwijt. Dat zou ik persoonlijk een minpuntje vinden. De geuren lijken me heerlijk! Wat fijn dat ze snel intrekken.

 24. 18 september 2014 / 20:14

  De Shea handcreme spreekt mij wel aan, ik moet ook vaker mijn handen insmeren!

 25. 18 september 2014 / 20:53

  De handcremes van de body shop lijken me echt fijn!

 26. 18 september 2014 / 21:00

  Oeh heerlijk! Ik ben erg benieuwd naar de Moringa! Die lijkt me echt heerlijk ruiken!

 27. 18 september 2014 / 21:30

  De verpakking vind ik heel erg mooi, en ik denk ook dat ze zeker fijn zijn 😀 ben er benieuwd naar!

 28. 20 september 2014 / 11:15

  Ik heb hier laatst nog mee in mijn handen gestaan, nu baal ik dat ik er niet eentje heb meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.