Real Techniques Your Base/Flawless Core Collection


Een tijdje geleden kocht ik bij de BOQZ in Eindhoven de ‘base’ kwastenset van Real Techniques. Ik heb al een grote poederkwast van Real Techniques, en dat is echt mijn favoriet. De kwaliteit is super goed, de haren zijn lekker zacht. En de kwast ligt fijn in de hand. Ik kon dan ook niet wachten om de andere kwasten van Real Techniques uit te testen.

De Real Techniques kwasten zijn ontwikkeld door de Pixiwoo zusjes uit Engeland. Twee bekende YouTube beautyguru’s. Kijk ook zeker even hun filmpjes, als je ze nog niet kent. Veel van hun kwasten gebruiken ze ook in hun filmpjes.


De naam verraad het al. Deze kwastenset van Real Techniques is om je basis make-up mee aan te brengen. In de set zitten vier verschillende gezichtskwasten.

Detailer brush: Met deze kwast kun je concealer op lastige plekjes aanbrengen. Vooral in je binnenste ooghoek, en de plekjes rondom je neus is deze kwast ideaal.
Pointed foundation brush: Deze platte kwast is om je foundation mooi en egaal mee aan te brengen.
Buffing brush: De buffer kwast kun je gebruiken om minerale poeder mee aan te brengen. Ik gebruik hem zelf het liefst om mijn foundation mee aan te brengen.
Contour brush: Deze kwast is perfect om mee te contouren. Hij werkt heel erg prettig. Ook is deze kwast fijn voor het aanbrengen van highlighter.

De ‘base‘ kwastenset van Real Techniques kost €24,00. Wat ik persoonlijk zelf niet duur vind voor kwalitatief goede kwasten. Dit komt neer op ongeveer €6,- per kwast.


Bij de kwastenset krijg je een handige reisetui. Hier kun je de kwasten ook rechtop in neerzetten. Als je de kwasten meeneemt op reis, is dit erg handig. Thuis zet ik de kwasten liever in een bakje bij de rest van mijn kwasten. De reisetui kun je dichtklappen en sluiten met klittenband.


Ik vind het uiterlijk van de kwasten ook erg mooi. Ze vallen op door de oranje/goudkleurige huls. Elke set heeft zijn eigen kleur. De base set is dus oranje/goud van kleur, de starterset voor de ogen is paars, en de overige gezichtskwasten zijn roze van kleur.


De kwasten zijn lekker vol, en de haren voelen heerlijk zacht aan. Je voelt ze totaal niet prikken op je gezicht, en dat is natuurlijk wat je wilt bij goede make-up kwasten. Ook na het wassen met babyshampoo blijven de kwasten lekker zacht aanvoelen. Yay!


Allereerst de detailer brush. Dit fijne en kleine kwastje werkt ideaal voor het aanbrengen van concealer op lastige plekjes zoals je binnenste ooghoek, en de plekjes rondom je neus. Ook onder je ogen werkt ie prima. Al breng ik concealer onder mijn ogen liever met mijn vingers aan.


Dan de pointed foundation brush. Tja, ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik met deze kwast moet. Oke..foundation aanbrengen! Maar dat werkt dus voor geen meter met deze kwast. Hij is te plat, waardoor foundation aanbrengen juist een vlekkerige boel word. Neh..ondanks dat de haren heerlijk zacht zijn, zal ik deze kwast een beetje links laten liggen.


Over de buffing brush ben ik wel super enthousiast. Wat is deze kwast fijn zeg! Hij werkt perfect voor het aanbrengen van foundation. En zorgt ervoor dat mijn foundation mooi, en egaal word aangebracht. Resultaat: een flawless skin!


En last but not least de contour brush. Deze kwast heeft een bolle kegelvorm, en dit werkt ideaal om je gezicht mee te contouren en highlighter aan te brengen. Door het bolle puntje kun je mooie schaduwen in je gezicht creëren.

Conclusie:
Ik ben heel erg tevreden over de kwastenset van Real Techniques. De kwasten zijn erg stevig, en liggen prettig in de hand. Daarbij hebben de kwasten een mooie en luxe uitstraling. De haren voelen lekker zacht aan, en zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Dat is fijn, want dan weet je zeker dat je de kwasten kunt gebruiken om zowel poeder als vloeibare make-up mee aan te brengen. De enige kwast die ik niet gebruik uit de set, is de platte foundation kwast. Hier gebruik ik veel liever de buffer kwast voor. Ik ben ook super benieuwd naar de andere kwastensets van Real Techniques. Mijn Zoeva kwasten gebruik ik ook nog met veel plezier, maar de meeste gezichtskwasten heb ik de laatste drie weken vervangen voor Real Techniques, omdat ik ze net wat fijner (en zachter) vind om mee te werken.

De Real Techniques Your Base/Flawless Core kwastenset is online te koop bij Alice&Jo voor €24,-

Wat zijn jullie favoriete gezichtsmake-up kwasten?

30 Comments

 1. 24 april 2014 / 06:20

  Ik heb deze set ook en vind de kwasten erg fijn! De foundation kwast gebruik ik zelf voor highlighter 🙂

 2. 24 april 2014 / 07:46

  Leuke set en fijn dat de haren niet prikken in het gezicht!

 3. 24 april 2014 / 07:54

  Fijne set lijkt me! Eerst gebruikte ik de RT expert face brush voor mijn foundation, maar de laatste tijd doe ik het gewoon met handen. Vooral omdat het er dan niet te dik op komt te liggen 🙂

 4. 24 april 2014 / 07:55

  Wat een onwijs mooi set! Ik heb zelf nog een budget (samengeraapt zooitje 😉 ) en deze zou ik ook wel willen! ^^

  Liefs

 5. 24 april 2014 / 08:00

  Ik gebruik eigenlijk nooit kwasten voor make-up, maar ik koop ze gewoon omdat ze er leuk uitzien of omdat ze heel zacht zijn.. hahah

 6. 24 april 2014 / 08:54

  Ik was heel benieuwd naar die concealer kwast, want op hun filmpjes ziet t er zo fantastisch uit. Fijn dat je eerlijk zegt dat je vingers beter zijn, want dan bega ik geen miskoop 😉

 7. 24 april 2014 / 09:04

  De contour brush lijkt mij superfijn! Zelf heb ik de blush (roze) en de powder (oranje) brushes en ik kan echt niet zonder haha! Ik vind wel dat ik meer heb aan losse kwasten dan aan de hele set, zo kan ik zelf kiezen wat ik écht ga gebruiken. Wat heb je trouwens mooie foto’s gemaakt!

 8. 24 april 2014 / 09:10

  De buffing en contour brush gebruik ik bijna elke dag! De andere twee eigenlijk bijna nooit. Goede aankoop!

 9. 24 april 2014 / 09:18

  Dank je voor deze handige review Marloes! Ik wil eigenlijk nog een nieuwe set aanschaffen, en wilde deze weer bij Zoeva gaan bestellen, jij vindt deze dus fijner als ik het goed lees?

 10. 24 april 2014 / 09:26

  Lijken mij hele fijne kwasten, ik heb eigenlijk nog niet zulke goede kwasten, moet deze maar eens gaan kopen!

 11. 24 april 2014 / 11:52

  dat is inderdaad niet veel geld prachtige set meis!

 12. 24 april 2014 / 14:14

  Goede set! Ik wil ze zelf ook nog graag eens proberen. 🙂

 13. 24 april 2014 / 14:31

  Wat een fijne review! Ik heb sinds kort ook twee RT kwasten en ik ben er helemaal gek op. Wat een fijne kwasten!!

 14. 24 april 2014 / 14:44

  Ik wil ook nog een set van deze kwasten. Hoor er zoveel goeie dingen over. liefs x

 15. Petra
  24 april 2014 / 18:09

  Prachtig, eigenlijk moet ik zoiets ook eens aan gaan schaffen….tja, alles op zijn tijd!

 16. 24 april 2014 / 20:00

  Wat een mooie en fijne set, eigenlijk een heel zacht en mooi prijsje als je ze per stuk bereken. Fijn dat ze jou zo goed bevallen! 🙂

 17. 24 april 2014 / 22:09

  Ik gebruik zelf de detailer brush en de contour brush het meest van deze set. De detailer brush is ideaal om concealer onder je wenkbrauwen aan te brengen om de boel ‘ recht ‘ te trekken.

  xxxx

 18. 25 april 2014 / 18:38

  Geweldige set heb hem ook en nog geen seconde spijt van gehad

 19. 28 april 2014 / 20:20

  Wat zien ze er fijn uit! Ik stond zelf ook te twijfelen of ik deze zou meenemen maar heb het niet gedaan… Spijt! Toch nog een keer terug dan maar. Trouwens, misschien kun je de platte foundation kwast voor highlighter gebruiken?

  • Marloes
   28 april 2014 / 21:50

   Dat kan inderdaad wel, maar daar vind ik de contour brush weer het fijnst voor, hihi! Ik zou de set zeker aanschaffen. Krijg je geen spijt van 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.