Recept: Kruidnoten Monchou Dessert

monchou2

Recept: Kruidnoten Monchou Dessert

De Sint is weer in het land! Dat betekend dat we vanaf nu ‘officieel’ kruidnoten mogen gaan eten, en er natuurlijk heerlijke recepten mee mogen maken. Ik ging afgelopen weekend al eventjes aan de slag en maakte deze heerlijke Kruidnoten Monchou. Een echte aanrader! Je kunt dit als dessert eten na een lekker etentje, maar natuurlijk ook gewoon tussendoor wanneer je er zin in hebt. Benieuwd naar dit lekkere en simpele dessert? Kijk dan snel mee naar het recept!

monchou3
Wat heb je nodig voor 4 glaasjes?
– 250 gram MonChou
– 200 ml slagroom
– 2 el honing
– 1 tl vanillepoeder
– 1 tl kaneel
– 100 gram kruidnoten
– granaatappel
– 2 el kokosbloesemsuiker
– 2 el roomboter

monchou1
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen, en prak met een vork de MonChou plat. Klop in een andere beslagkom de slagroom stijf met wat kokosbloesemsuiker. Strooi daarna de vanillepoeder en kaneel erbij. Voeg de slagroom toe aan de monchou, en mix de room er voorzichtig met een spatel doorheen. Maak ondertussen de kruidnoten goed fijn in een keukenmachine. Laat in een klein pannetje op het vuur wat roomboter smelten en voeg hier de gemalen kruidnoten aan toe. Mix even goed door elkaar, en maak hiervan de bodem van het dessert. Schep de kruidnotenbodem in de glazen schaaltjes en druk goed aan met een lepel. Schep daarna de MonChou op de kruidnotenbodem en maak af met wat kruidnoten en granaatappel. Echt een perfecte combi, geniet ervan!

Eet smakelijk!

 

Volg:
Share:

11 Comments

  1. 15 november 2016 / 06:15

    Wat een heerlijk recept, deze ga ik zeker maken!

  2. 15 november 2016 / 09:11

    Hmmm, wat ziet dat er heerlijk uit. Het perfecte toetje voor op Sinterklaas avond!

    • Marloes
      15 november 2016 / 23:15

      Dat is ook erg lekker inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *